Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Η λίστα με τα 22 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης ΙουνίουΑθήνα
Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε -όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία- από τον Άρειο Πάγο.


Σύμφωνα με απόφαση του Α' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.Επίσης, δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα, γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα.


Επίσης, δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών–Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, ύστερα από τη δήλωση παραίτησης του νομίμου εκπροσώπου του.Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα αυτό.


Μετά από δικές τους δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α' Τμήμα Αρείου Πάγου δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την β' Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ).
Τα 22 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές του Ιουνίου (έναντι των 32 που είχαν εγκριθεί στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου), είναι:


Νέα Δημοκρατία
ΣΥΡΙΖΑ/ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
ΠΑΣΟΚ
Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος
ΚΚΕ
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Δημοκρατική Αριστερά
Οικολόγοι Πράσινοι
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)

Δημιουργία, ξανά! (Δημιουργία ξανά!- Δράση –Φιλελεύθερη Συμμαχία)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κόμμα Πειρατών
ΚΚΕ (μ-λ)- ΜΛ ΚΚΕ
Κίνημα Δεν πληρώνω
Ένωση Κεντρώων
Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ)
Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια
Κόμμα Φιλελευθέρων
Εθνική Ελπίδα

news.in