Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Ρόδι: Ο χυμός του μειώνει τις φλεγμονές

Έρευνες στο παρελθόν έχουν αναφέρι ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και επιπλέον μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, ιδιαίτερα σε διαβητικούς και υπερτασικούς ασθενείς. Τώρα, μια προκαταρκτική έρευνα υποδεικνύει ότι το ρόδι μπορεί να εμποδίσει επιπλοκές σε ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, όπως ποσοστά υψηλής θνησιμότητας λόγω λοιμώξεων και καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο 43ο συνέδριο της Αμερικανικής ένωσης Νεφρολογίας στο Ντένβερ.


Η Batya Kristal, του Western Galilee Hospital και η Lilach Shema, μελέτησαν 101 ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση και έλαβαν είτε χυμό ροδιού είτε placebo στην έναρξη κάθε διαστήματος αιμοκάθαρσης, 3 φορές την εβδομάδα για ένα χρόνο. Πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν ότι ασθενείς που κατανάλωναν χυμό ροδιού εμφάνισαν μειωμένη φλεγμονή, ενώ η βλάβη του οξειδωτικού στρες που προκλήθηκε από τις ελεύθερες ρίζες ελαχιστοποιήθηκε. Επιπλέον, όσοι κατανάλωσαν χυμό ροδιού είχαν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν λόγω λοιμώξεων.

Τα ευρήματα στηρίζουν άλλες έρευνες που υποδεικνύουν ότι ο χυμός ροδιού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πρόσφατη ανάλυση στοιχείων αποκάλυψε ότι όσοι κατανάλωναν χυμό ροδιού έδειξαν βελτίωση στους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους, όπως μειωμένη αρτηριακή πίεση, βελτίωση στο λιπιδαιμικό προφίλ και λιγότερα συμβάντα καρδιαγγειακού, υποδεικνύοντας ότι είχαν καλύτερη υγεία στην καρδιά. Τα αποτελέσματα είναι σε ευθυγράμμιση με έρευνες σε άλλους πληθυσμούς και ιδιαίτερα σημαντικά για ασθενείς που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση, επειδή οι περισσότεροι νεφροπαθείς πεθαίνουν είτε από αίτια που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό είτε από λοιμώξεις.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ελεγχόμενη ποσότητας χυμού ροδιού με ασφαλές περιεχόμενο ποτάσιου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση των επιπλοκών που συμβαίνουν συχνά σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος που εμπλέκεται στην υπερφόρτωση με ποτάσιο, ιδιαίτερα σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε διατροφικό περιορισμό ποτάσιου.

Διαβάστε επίσης:
Κατάλογος απλών παθήσεων και ασθενειών και προτεινόμενα βότανα...
14 τροφές και βότανα για αποτοξίνωση του ήπατος!
Καλλέντουλα, ιδιότητες και Λάδι Καλέντουλας τρόπος παρασκευής
Ανθόνερο Δεντρολίβανου
Έρπης, αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους

Στην ενότητα μας "Βότανα" μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά για τα βότανα και πως να έχετε πάντα υγεία χωρίς φάρμακα!!!

healthyliving.gr


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας