Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και
όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη.

Πλούταρχος

Breaking News

Ενα φυσικό γιατρικό ρόφημα για το κρυολόγημα με Τζιντζερ, Λεμόνι και Μέλι

Κατά την διάρκεια του χειμώνα οι ιώσεις και τα κρυολογήματα είναι σίγουρα στο φόρτε τους. Οταν βέβαια τα συμπτώματα είναι έντονα και επίμονα, δεν κάνουμε γιατροσόφια, αλλά καταφεύγουμε στον φαρμακοποιό μας για συμβουλή και στον γιατρό μας για θεραπεία.


Μπορούμε όμως να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα και να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα της λαϊκης θεραπευτικής.

Ετσι ενα ζεστό τσάϊ με μέλι θα καταπραϋνει τον πονεμένο λαιμό και θα μαλακώσει τον βήχα, ιδίως αν βάλουμε μέσα και λίγο θυμάρι. Ενα ρακόμελο θα τονώσει τον οργανισμό και θα “πάρει” το κρύωμα. Επίσης η τακτική περιοδική λήψη εχινάκεας θα ενισχύσει το ανοσοποητικό σύστημα και θα θωρακίσει τον οργανισμό φυσικά (προσοχή στην δοσολογία, συμβουλευτήτε απαραιτήτως τον φαρμακοποιό σας για την χρήση της!) όπως και η λήψη της θαυματουργής πρόπολης, που χρησιμοποιείται τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, καθώς έχει αποδεδειγμένα ισχυρή αντιμικροβιακή δράση

Διαβάστε επίσης: Η δύναμη των αρωματικών βοτάνων

Υπάρχει και ενα φυσικό ρόφημα, που αν και προέρχεται απο την Ασία, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αμερική, και το χρησιμοποιούν παραδοσιακά για να αντιμετωπίσουν τα κρυολογήματα. Αποτελείται απο λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ (πιπερόροζα) και μέλι. Το λεμόνι έχει αντιβατηριδιακές ιδιότητες, βιταμίνη C και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Εννοείται οτι θα διαλέξετε ακέρωτα λεμόνια, γιατί θα χρησιμοποιηθούν ολόκληρα. Το τζίντζερ έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι τονωτικό. Αν είναι δυνατόν ψάξτε για βιολογικό τζίντζερ, που δεν έχει υποστεί επίθεση απο εντομοκτόνα φάρμακα.

Διαβάστε επίσης: Κουρκούμι και λεμόνι - Ένα ιδανικό αποτοξινωτικό ρόφημα!

Το μέλι τέλος, είναι αντιβατηριδιακό επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Προτιμήστε το βιολογικό μέλι, που προέρχεται απο μελίσσια που παράγουν μέλι φυσικά, χωρίς υποβοήθηση, και που δεν είναι ραφιναρισμένο και επεξεργασμένο βιομηχανικά. Μην εμπιστεύεστε τα μέλια που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, το γεγονός οτι είναι επώνυμα δεν εξασφαλίζει την ποιότητα και την θρεπτική αξία τους, αλλά ούτε και τα ανώνυμα προϊόντα που μπορεί να βρείτε πχ. στην λαϊκη. Αν χρησιμοποιείτε συστηματικά το μέλι στην διατροφή σας, διαλέξτε εναν παραγωγό μελιού που θα τον εμπιστεύεστε και αγοράστε το μέλι σας απο αυτόν! Μην ξεχνάτε όμως οτι καλό θα είναι να μην δίνετε μέλι σε βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλαντίασης. Χρησιμοποίησα μέλι θυμαρίσιο, που εκτός απο ενα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό μέλι, η παρουσία σε αυτό της θυμόλης, ενισχύει την δράση του κατά του κρυολογήματος και του βήχα.

Διαβάστε επίσης: Αντιμετωπίστε τις ιώσεις με βότανα

Αφού αναμείξετε τα λεμόνια, το τζίντζερ και το μέλι όπως αναλυτικά θα σας περιγράψω παρακάτω, και αφού τα αφήσετε να σταθούν ώστε να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους, θα χρησιμοποιήσετε το ζουμάκι που θα προκύψει. Μπορείτε να το χορηγήσετε ως έχει, καθώς είναι ιδιαίτερα εύγευστο και αρωματικό, σε δόση ενα κουταλάκι του γλυκού για τα παιδάκια ή ενα της σούπας για τους ενήλικες. Μπορείτε όμως και να το προσθέσετε σε ενα ζεστό τσάϊ ή να φτιάξετε ενα απλό ρόφημα με μια κουταλιά της σούπας απο το μίγμα, μια φέτα φρέσκο λεμόνι και ζεστό (όχι βραστό) νερό.

Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά :

  • 2 λεμόνια ακέρωτα,
  • 2 ¨δάχτυλα¨ (10 cm περίπου) φρέσκο τζίντζερ,
  • 1 φλ. περίπου μέλι θυμαρίσιο βιολογικό,
  • προαιρετικά : 1 αστεροειδή γλυκάνισο,
  • ή 1 ξυλάκι κανέλα.


Προετοιμασία :

  1. Διαλέξτε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι, περιεκτικότητας 500 ml, το οποίο καλό είναι προηγουμένως να το αποστειρώσετε.
  2. Πλύντε τα λεμόνια, σκουπίστε τα και κόψτε τα σε κύβους. Καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους. 
  3. Βάλτε τα λεμόνια μαζί με το ζουμάκι που έβγαλαν μέσα στο βάζο.
  4. Καθαρίστε το τζίντζερ απο τον φλοιό του και κόψτε το σε μικρά κομματάκια. Βάλτε το και αυτό μέσα στο βάζο.
  5. Αν σας αρέσει το άρωμα τους προσθέστε και εναν αστεροειδή γλυκάνισο ή ενα ξυλάκι κανέλα, και τα δύο αυτά μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
  6. Προσθέστε τέλος και το μέλι, μέχρι να σκεπάσει τα υλικά που βρίσκονται μέσα στο βάζο, και αναμείξτε. Αν το μέλι σας είναι πολύ πηκτό ή κρυσταλλωμένο, ζεστάνετε το πρώτα σε μπαίν-μαρί ή στον μικροκυματικό, ώστε να γίνει ρευστό.
  7. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο και αφήστε το να σταθεί 2-3 μέρες πριν το χρησιμοποιήσετε. 
  8. Τα λεμόνια θα βγάλουν τα υγρά τους και το μίγμα θα γίνει πιο αραιό.

Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Αν παρουσιαστεί μούχλα στην επιφάνεια του, τότε καλύτερα θα είναι να το πετάξετε.


Δείτε επίσης:
Συνταγές για λευκά δόντια
Κινηθείτε, ιδρώστε... κάνει καλό
Επίπεδη κοιλιά!
Πίλιγκ στο σπίτι σε λίγα λεπτά
Μύκητες των νυχιών. Θεραπεία με φυσικές μεθόδους

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!

IL LABORATORIO DI MM_SKG
biologikaorganikaproionta.com


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας