Ερευνώνται οι αντικαρκινικές ιδιότητες του αγγουριού                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ερευνώνται οι αντικαρκινικές ιδιότητες του αγγουριού

..

Ερευνώνται οι αντικαρκινικές ιδιότητες του αγγουριού

Από: Κρόκου Μαρία

Συστατικά του αγγουριού, που φαίνεται ότι σχετίζονται με την πρόληψη εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών.




Συγκεκριμένα το αγγούρι περιέχει μια κατηγορία ουσιών, τις λεγόμενες λιγνάνες, με κυριότερες από αυτές την πινορεσινόλη, τη λαρισιρεσινόλη και τη σεκοϊσολαρισιρεσινόλη. Αυτές οι ουσίες έχουν συσχετιστεί τελευταία με την προστασία έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, όταν τρώμε τρόφιμα όπως το αγγούρι και προσλαμβάνουμε αυτές τις λιγνάνες, ειδικά βακτήρια που ήδη υπάρχουν στο γαστρεντερικό μας σωλήνα, τις μετατρέπουν σε μια ειδική κατηγορία λιγνανών τις εντερολιγνάνες, με κυριότερες από αυτές την εντερολιγνάνη και την εντερολακτόνη.

Αυτές με τη σειρά τους έχουν όπως λέμε τόσο προ-οιστρογονική όσο και αντι-οιστρογονική δράση και για το λόγο αυτό σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνων όπως του μαστού, των ωοθηκών, της μήτρας και του προστάτη.

Κρόκου Μαρία

Δείτε επίσης:
50 Τοπ συμβουλές με Βότανα και Υπερ-Τροφές που είναι στην υπηρεσία της Υγείας μας
Ξηροί καρποί, καρποί ζωής…
Ιατροσόφιον !
Η χρήση της αλόη βέρα σε τρόφιμα και ποτά.
Ρίξτε την πίεση χωρίς φάρμακα

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


agronews.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου