Νέα -ντοκουμέντα- για την κιβωτό του Νώε....                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Νέα -ντοκουμέντα- για την κιβωτό του Νώε....

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Νέα -ντοκουμέντα- για την κιβωτό του Νώε....

Παρότι η εικόνα που έχουμε για την κιβωτό του Νώε, είναι αυτή ενός ογκώδους ξύλινου σκάφους με μυτερή πρύμνη και πλώρη, η ανακάλυψη μιας νέας βαβυλωνιακή πινακίδας φέρνει στο φως μια νέα εκδοχή της κιβωτού και της βιβλικής ιστορίας. Αυτή η νέα ανακάλυψη, υπό την μορφή πινακίδας, σύμφωνα με τους ιδικούς, ενδέχεται να είναι η πηγή για την ιστορία του Νώε και του κατακλυσμού.
Κατά τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκαν στην Μέση Ανατολή, αποσπάσματα κειμένων, κατά πολύ αρχαιότερων της βίβλου, που αναφέρονταν στην ιστορία της

μεγάλης πλημύρας, και στην επιλογή ενός άνδρα από τον θεό, προκειμένου να κατασκευάσει ένα πλοίο που θα διέσωζε τον ίδιο, την οικογένεια του και όλα τα ζώα. Αυτές οι ανακαλύψεις προκάλεσαν πυρετώδη ενθουσιασμό στους αρχαιολογικούς κύκλους, και σύντομα ξεκίνησαν διάφορες αποστολές που αποσκοπούσαν να βρουν στοιχεία και ευρήματα γύρω από αυτή την ιστορία. Παρότι αυτές οι έρευνες έφεραν στο φώς αρκετά αντικείμενα και κομμάτια από πάπυρους που περιείχαν φράγματα της ιστορίας του κατακλυσμού, η παρούσα ανακάλυψη της βαβυλωνιακής πινακίδας, θεωρείτε η σημαντικότερη, καθώς περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες για την κατασκευή μιας κιβωτού, και το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι αυτή κιβωτός έχει κυκλικό σχήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκωδικοποιήθηκαν, η κιβωτός είχε το σχήμα ενός τεράστιου κυκλικού κοραλλιού, με εμβαδό 3,600 τετραγωνικά μέτρα, ή δύο τρίτα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου δηλαδή, και έμοιαζε με ένα τεράστιο σχοινένιο καλάθι, με ξύλινα υποστηρικτικά νεύρα. Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι άλλο όμως, από μια γιγάντια εκδοχή ενός γνωστού αρχαίου βαβυλωνιακού σκάφους, που η χρήση του καταγράφεται μέχρι τις αρχές τους 20ου αιώνα, και χρησιμοποιούταν για την μεταφορά ανθρώπων και ζώων.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


crashonline.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.