Οι τοιχογραφίες στην αρχαία Αγορά της Σμύρνης                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Οι τοιχογραφίες στην αρχαία Αγορά της Σμύρνης

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Οι τοιχογραφίες στην αρχαία Αγορά της Σμύρνης

Σμύρνη- Τουρκία

Οι τοιχογραφίες στην τουρκική επαρχία της Σμύρνης που ανακαλύφθηκαν μετά τις ανασκαφές που έγιναν στην Αγορά της αρχαίας πόλης, είναι οι παλαιότερες που έχουν βρεθεί.«Οι ζωγραφικές και οι επιγραφές λένε για τη ζωή και πολιτισμό της πόλης κατά τη διάρκεια του 4ου έως και του 2ου π.Χ. αιώνων, αποτελούν μια πλούσια συλλογή και είναι γραμμένες με το ελληνικό αλφάβητο», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα αποφεύγοντας να σημειώσει ότι πρόκειται για ελληνικές επιγραφές της αρχαίας Αγοράς.

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλης της Σμύρνης άρχισαν το 1932 και κράτησαν μέχρι το 2007. Τελευταία ήταν υπό την επίβλεψη του Dr Akin Ersoy του Πανεπιστημίου Dokuz Eylul.

O Ersoy είπε ότι βρέθηκε ο χώρος της Βουλής, ψηφιδωτά, ρωμαϊκά λουτρά και τα έξι τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε ένας μεγάλος αριθμός γλυπτών, κεραμικών και νομισμάτων.

Ο Τούρκος καθηγητής πρόσθεσε ότι ανακαλύφθηκαν σπάνιες τοιχογραφίες της αρχαίας πόλης με 500 περίπου επιγραφές και πίνακες στους τοίχους του υπογείου της βασιλικής.

Συμπλήρωσε επίσης ότι στο έργο τους, βοήθησε ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ελβετία με όργανα υψηλής τεχνολογίας για να μην βλαφτεί η δομή των επιγραφών κάτω από το επίχρισμα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστα ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


mikres-ekdoseis

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.