Αρχαία Μύλασα: Μεγάλο ποίημα σε επιτύμβια στήλη υπέρ του Εκάτομνου                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Αρχαία Μύλασα: Μεγάλο ποίημα σε επιτύμβια στήλη υπέρ του Εκάτομνου

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Αρχαία Μύλασα: Μεγάλο ποίημα σε επιτύμβια στήλη υπέρ του Εκάτομνου

Στα ερείπια της αρχαίας πόλης Μύλασας, στην Μικρά Ασία (Τουρκία), ανακαλύφθηκε μια επιτύμβια στήλη η οποία έχει χαραγμένους 121 στίχους ενός ποιήματος.

Το εύρημα χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και βρέθηκε στο χώρο του Μαυσωλείου του Εκάτομνου, βασιλιά της Καρίας, στον οποίο απευθύνεται.

Ο Εκάτομνος (395-377 π.Χ.) άφησε τρεις γιους, (Μαύσωλος, Ἱδριεύς, και Πιξώδαρος) και δύο κόρες (Αρτεμισία και Άντα).

Τον διαδέχθηκε ο Μαύσωλος, που ήταν και ο δημιουργός του περίφημου Μαυσωλείου.

Το ποίημα φέρεται ως το μεγαλύτερο μεταξύ των αρχαιολογικών ευρημάτων, σύμφωνα με τον Σουηδό καθηγητή Christian Marek, σε μελέτη του, για το Ιστορικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Ο Marek, που είναι επιγραφολόγος ερευνητής, δήλωσε ότι υπήρχαν και άλλες επιγραφές χαραγμένες επάνω σε στήλες, οι οποίες ήταν κολακευτικές για τον ηγεμόνα της αρχαίας πόλης.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποίημα που έχει ανακαλυφθεί σε αρχαιολογικά ευρήματα», είπε ο Μάρεκ, σημειώνοντας ότι κάποιες λέξεις από την επιτύμβια στήλη έχουν αφαιρεθεί, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Δείτε επίσης:
Θα κάνουμε την νύχτα μέρα με την Κα Λιάνα Σουβαλτζη!!!
Ο συμβολισμός και η σημασία των Καρυατίδων στην αρχαία Ελλάδα.
Αποκάλυψη ΣΟΚ: Έχουν μπαζώσει βασιλικό τάφο(αρχαία Πελλάνα) από το 2002, που ανατρέπει την ιστορία!(βίντεο)
Μετά από παράνομη ανασκαφή στην Αίγυπτο: Φαραωνικός ναός 3.400 ετών βρέθηκε κάτω από σπίτι στο Κάιρο

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστα ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.