Ετσι γεννήθηκε το σύμπαν: Εντυπωσιακή προσομοίωση της δημιουργίας του                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ετσι γεννήθηκε το σύμπαν: Εντυπωσιακή προσομοίωση της δημιουργίας του

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ετσι γεννήθηκε το σύμπαν: Εντυπωσιακή προσομοίωση της δημιουργίας του

Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης κοσμολογίας, είναι η κατανόηση μας για το πώς εξελίχθηκε το σύμπαν, τα άστρα, ο κόσμος και οι γαλαξίες. Για πρώτη φορά, μπορούμε να δούμε όλη αυτή τη διαδικασία σε μία εκπληκτική προσομοίωση.«Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε ενιαία προσομοίωση, ικανή να παρουσιάσει την εξέλιξη του διαστήματος ταυτόχρονα σε μεγάλη και σε μικρή κλίμακα» επισημαίνει ο Μαρκ Βογκελσμπεργκ του ΜΙΤ και του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard – Smithsonian, επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε την προσομοίωση.

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή , η ομάδα μεγάλωσε τους εικονικές γαλαξίες σε προσομοιωμένο χρόνο, ξεκινώντας από 12.000.000 χρόνια μετά το Big Bang και η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.


Η προσομοίωση, που ονομάστηκε Illustris χτίστικε από 10 δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς κύβους σε ένα εικονικό κουτί μέτρησης, που η κάθε πλευρά του αντιστοιχούσε σε περίπου 350.000.000 έτη φωτός.

Στο εσωτερικό των κύβων προσομοιώθηκε κοσμολογικό αέριο, το οποίο ψύχεται, συμπιέζεται και διαμορφώνει τα νήματα των γαλαξιών. Καθώς εξελισσόταν, το σύμπαν ήταν γεμάτο με μικρούς , δραστήριους γαλαξίες, όπως αποκάλυψαν και οι παρατηρήσεις του τηλεσκοπίου Hubble της NASA.

«Αν αυτό ακούγεται κάπως περίπλοκο, δεν πρέπει να σας ξεγελά, είναι ακόμα πιο περίπλοκο απ' ότι φαντάζεστε» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Χάρη στην προσομοίωση δημιουργήσαμε ένα ρεαλιστικό εικονικό σύμπαν φυσικού αερίου με αστέρια, μαύρες τρύπες και σκοτεινή ύλη.

Στην ενότητα μας "Βίντεο - Ντοκυμαντέρ" μπορείτε να δείτε μια πολύ μεγάλη συλλογή τους!!!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!iefimerida.gr
logiosermis.net


Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.