Tι συμβαίνει με το μυστηριώδη αμύθητο θησαυρό του Σολομώντα;                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Tι συμβαίνει με το μυστηριώδη αμύθητο θησαυρό του Σολομώντα;

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Tι συμβαίνει με το μυστηριώδη αμύθητο θησαυρό του Σολομώντα;

Πέπλο μυστηρίου και σωρεία μύθων καλύπτουν την ιστορία του αμύθητου θησαυρού του βασιλιά Σολομώντα που έχει υπάρξει η αφορμή αμέτρητων ανασκαφών σε διάφορες τοποθεσίες, πολυάριθμων ερευνών, μέχρι και χολιγουντιανών παραγωγών με το αυτό θέμα...
Καθώς μας πληροφορεί σύντομο άρθρο του Θεολόγου Αλεξανδράτου στην εφημερίδα «Το Ποντίκι»:

Σύμφωνα με τις Γραφές, ο βασιλιάς Σολομώντας είχε αμύθητο θησαυρό ο οποίος όμως δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. [...] Μια ανασκαφή του Εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ έφερε στο φως τη Δευτέρα 36 χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται στη Βυζαντινή περίοδο και η ανακάλυψη χαρακτηρίστηκε ως «ιστορική». Και γιατί τα ευρήματα είναι σπάνια και μοναδικά αλλά και επειδή η αξία τους είναι ανυπολόγιστη.

Είναι από αυτές τις στιγμές που γίνονται μια φορά στη ζωή σου» είπε η επικεφαλής αρχαιολόγος Εϊλάτ Μαζάρ που βρήκε τον θησαυρό σε απόσταση 50 μέτρων από το νότιο τοίχο του τζαμιού Αλ Άκσα. Στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τον εβραϊκό μύθο ήταν χτισμένος ο Μεγάλος Ναός, τον οποίο είχε ανεγείρει ο βασιλιάς Σολομώντας. v>

Σε προηγούμενες ανασκαφές είχαν βρεθεί εκεί γύρω αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή του Σολομώντα αλλά η ανακάλυψη του αμύθητου θησαυρού ήταν πραγματική έκπληξη για τους αρχαιολόγους.

Σύμφωνα με την Μαζάρ τα νομίσματα που βρέθηκαν προφανώς αποτελούσαν τη συμβολή κάποιου για την ανέγερση νέου ναού αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τον σκοπό αυτό. Η αρχαιολόγος πιστεύει ότι όταν οι Πέρσες κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ το 614 μ.Χ. και εξεδίωξαν τους Εβραίους από την πόλη, κάποιοι από τους κατοίκους έθαψαν το θησαυρό ώστε να μην πέσει στα χέρια των εισβολέων.

Στην ενότητα μας "Μυστήρια" μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


conspiracy feeds

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.