Το έλαιο ινδικής καρύδας καταπολεμά την τερηδόνα.                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Το έλαιο ινδικής καρύδας καταπολεμά την τερηδόνα.

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Το έλαιο ινδικής καρύδας καταπολεμά την τερηδόνα.

Eρευνητές από την Ιρλανδία ανακάλυψαν ότι το έλαιο ινδικής καρύδας επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την τερηδόνα (τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα προέρχονται από τα υπολείμματα των τροφών και είναι κυρίως ο Streptococcus mutans και ο γαλακτοβάκιλλος).Μάλιστα, το έλαιο ινδικής καρύδας είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει μια φυσική και μη επιβαρυντική εναλλακτική λύση απέναντι στα φάρμακα. Η τερηδόνα αποτελεί οδοντική «μάστιγα» στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου προσβάλλει το 60% με 90% των παιδιών αλλά και πολλούς ενήλικες.

«Το έλαιο από ινδική καρύδα λειτουργεί σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις» εξήγησε ο Ντέιμιεν Μπρέιντι, επικεφαλής της μελέτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στο συνέδριο της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας της Βρετανίας. «Επίσης, με την αυξανόμενη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας σε νέους τρόπους για την καταπολέμηση των μικροβιακών λοιμώξεων».

Το έλαιο της ινδικής καρύδας

Αναζητώντας φυσικούς τρόπους για την καταπολέμηση διαφόρων βακτηριακής προέλευσης παθήσεων οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Αθλον στην Ιρλανδία εξέτασαν την επίδραση τριών ελαίων – ινδικής καρύδας, του ελαιόλαδου, και ενός άλλυ φυτικού ελαίου – σε διάφορα στελέχη του βακτηρίου στρεπτόκοκκος που «κατοικοεδρεύουν» στο στόμα. Τα έλαια δοκιμάστηκαν σε δυο εκδοχές: στη φυσική τους μορφή και επεξεργασμένα με ένζυμα, σε μια διαδικασία παρόμοια με την πέψη.
Το επεξεργασμένο με ένζυμα έλαιο ινδικής καρύδας ήταν το μόνο που αποδείχθηκε αποτελεσματικό, εφόσον φάνηκε να εμποδίζει την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του βακτηρίου, μεταξύ αυτών και του Streptococcus mutans, ενός από τους κύριους «ένοχους» για την τερηδόνα.
Επίσης φάνηκε αποτελεσματικό εναντίον στελεχών του βακτηρίου που προκαλούν τις άφτρες.

Φυσικό αντιβακτηριακό

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ενισχυμένη δράση του επεξεργασμένου ελαίου ινδικής καρύδας οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν τα ένζυμα, οι οποίες δημιουργούν οξέα που καταστέλλουν τα βακτήρια. Αυτό στηρίζεται και από το γεγονός ότι προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το επεξεργασμένο με ένζυμα γάλα γίνεται επίσης δραστικό εναντίον του Streptococcus mutans.

Στο επόμενο στάδιο οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις που συντελούνται σε μοριακό επίπεδο καθώς και να εξετάσουν ποια άλλα βακτήρια μπορεί να καταπολεμήσει το επεξεργασμένο με ένζυμα έλαιο καρύδας. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής και ελάχιστα επιβαρυντικής για τον οργανισμό θεραπείας.

Δείτε επίσης:
50 Τοπ συμβουλές με Βότανα και Υπερ-Τροφές που είναι στην υπηρεσία της Υγείας μας
Ξηροί καρποί, καρποί ζωής…
Ιατροσόφιον !
Η χρήση της αλόη βέρα σε τρόφιμα και ποτά.
Ρίξτε την πίεση χωρίς φάρμακα

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


ola-se-1

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.