Γανόδερμα το γυαλιστερό                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Γανόδερμα το γυαλιστερό

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Γανόδερμα το γυαλιστερό

Το Gamoderma lucidum - Γανόδερμα το γυαλιστερό - είναι μια ίσκα που αναπτύσσεται πάνω σε πλατύφυλλα δένδρα σε σκιερές και υγρές περιοχές. Από αρχαιοτάτων χρόνων στη Κίνα το χρησιμοποιούσαν σαν γιατρικό για πολλές αρρώστιες. (wikipedia.org)




Στη περιοχή της Ευρυτανίας το βρίσκουμε κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο μέσα σε σάπια πρέμνα. Την περσινή περίοδο είχα βρει αρκετά κομμάτια κι έτσι ρώτησα για τον τρόπο που μπορείς να το φτιάξεις και την δοσολογία που μπορείς να το καταναλώσεις.

Ένας γνωστός μου, παραγωγός μανιταριών ο ίδιος, με κατατόπισε πάνω στην τεχνική παρασκευής του αφεψήματος, καθώς και στις θεραπευτικές ιδιότητες που αυτό έχει.

Αρχικά πλένουμε λίγο το μανιτάρι και το στεγνώνουμε. Το τεμαχίζουμε σε όσο ποιο μικρά κομμάτια μπορούμε και μοιράζουμε τη ποσότητα σε δύο ίσα μέρη. Ο τεμαχισμός γίνεται για να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα από τη δραστική του ουσία.

Στη συνέχεια το ένα μέρος το βάζουμε σε ένα βάζο και το καλύπτουμε με όποιο οινοπνευματώδες ποτό θέλουμε. Εγώ προτίμησα να βάλω από το δικό μου τσίπουρο. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ένα μέρος για τέσσερις περίπου μήνες. Το υπόλοιπο μέρος απ'το τεμαχισμένο μανιτάρι το αποθηκεύουμε.

Αφού περάσει ο καιρός παρατηρούμε ότι το διάφανο αρχικά οινόπνευμα παίρνει ένα κιτρινωπό χρώμα. Μετά τους τέσσερις μήνες παίρνουμε το υπόλοιπο μανιτάρι και το βάζουμε σε νερό και το βράζουμε για περίπου μια ώρα, ώστε να πάρουμε κι από αυτό όση περισσότερη ουσία μπορούμε.

Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε, ώστε να φύγουν όσο είναι δυνατόν οι ξένες ουσίες, και μετά τη μια ώρα κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ζουμί να κρυώσει. Αφαιρούμε τα κομμάτια του βρασμένου μανιταριού και πλέον το υγρό είναι έτοιμο.

Σε ένα μπουκάλι βάζουμε τέλος τα δύο υγρά, το οινόπνευμα και το βρασμένο μανιτάρι, αφού πρώτα τα περάσουμε από ένα φίλτρο, ώστε το υγρό μείγμα να είναι τελείως καθαρό.
Πλέον το αφέψημα απ το γανόδερμα είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Ένα σφηνάκι κάθε μέρα είναι αρκετό για να προσφέρει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Αυτό που έφτιαξα εγώ καταναλώθηκε σε περίπου 25 ημέρες.

Παραθέτω ορισμένες διευθύνσεις με τις ιδιότητες και τους τομείς που μπορεί το Γανόδερμα να βοηθήσει.
enet.gr
internationalhealthgr
ncbi
healthdiaries.com


Δείτε επίσης:
Υγιεινή Συνταγή: Φτιάξτε πεντανόστιμα ενεργειακά μπαρ σε 10 λεπτά
Συνταγές Καλλυντικών: Ενυδατικές κρέμες χεριών με φυσικά υλικά
Τρία «θαυματουργά γιατροσόφια» από μέλι
Τα όπλα της φύσης, για να αντιμετωπίσετε, τον πυρετό, τους πόνους των αρθρώσεων, τον βήχα και την καταρροή, από την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα
Φτιάξτε γαλα από αμύγδαλα

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


pestanea

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.