Για τα μάτια σας και μόνο! : Κεφάλαιο "Βλεφαρίδες"                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Για τα μάτια σας και μόνο! : Κεφάλαιο "Βλεφαρίδες"

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Για τα μάτια σας και μόνο! : Κεφάλαιο "Βλεφαρίδες"

.... Σήμερα θα σας μιλήσω για τις βλεφαρίδες. Θα σας δώσω κάποια tips ώστε να δυναμώσουν και να δείχνουν πιο πυκνές και μακριές ή απλά ακόμα κι αν έχετε πυκνές και μακριές βλεφαρίδες, πώς να τις ξεκουράσετε αν έχουν εξασθενήσει από τη μάσκαρα, τα ψαλιδάκια κλπ. Και φυσικά θα σας μιλήσω και για το πώς συντηρούμε τη μάσκαρα, πότε την πετάμε στα σκουπίδια και γενικά πώς μπορούμε να την κάνουμε πιο αποδοτική.


Θα ξεκινήσω με tips τα οποία βοηθάνε τις βλεφαρίδες σας να ανακάμψουν αν έχουν εξασθενήσει. Κάποια από τα παρακάτω θα ήταν καλό να τα κάνετε συνέχεια κάποια άλλα αρκεί να τα κάνετε για ένα μήνα όταν νιώσετε ότι οι βλεφαρίδες σας το χρειάζονται.

1. Αποχή από το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες για ένα μήνα! Ξέρω ότι σε κάποιες που αγαπούν αυτό το εργαλείο ακούγεται ακατόρθωτο. Προσωπικά δεν το συμπαθώ. Ζήτημα να το χρησιμοποιήσω πλέον 2 με 3 φορές μέσα στο μήνα. Για εσάς όμως που το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση ή πολύ συχνά θα έκανε πολύ καλό στις βλεφαρίδες σας να κάνετε ένα μήνα αποχή.
2. Αποφύγετε για ένα μήνα τα αδιάβροχα προϊόντα για τα μάτια. Εκτός του ότι τα αδιάβροχα προϊόντα και κυρίως η μάσκαρα αφυδατώνουν τις βλεφαρίδες, η πίεση που ασκούμε μετά στα μάτια μας για να βγάλουμε το μακιγιάζ κάνει τις βλεφαρίδες να σπάνε. Γενικά πάντως καλό είναι να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι συνέχεια και κυρίως αν έχετε πολύ λεπτές βλεφαρίδες.
3. Μία στρώση αρκεί! Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μπορεί να μη μας ικανοποιεί γενικά αλλά προσπαθήστε για τουλάχιστον ένα μήνα να μην ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας με πολλές στρώσεις μάσκαρα. Διαλέξτε την αγαπημένη σας που ξέρετε ότι κάνει δουλειά και με μία στρώση και δοκιμάστε να μην βάλετε πάνω από μία στρώση για ένα μήνα. Επίσης στο πρωινό μακιγιάζ μπορείτε να ξεχάσετε τελείως τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.
4. Ξεβάφετε πολύ καλά τα μάτια σας. Επιλέξτε ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών και αφαιρέστε με απαλές κινήσεις όλο το μακιγιάζ από τα μάτια. Προσοχή γιατί η μάσκαρα είναι «ύπουλη» και μπορεί να μην έχει φύγει τελείως οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεμπερδέψει 100% με τα μάτια πριν προχωρήσετε σ το πρόσωπο.
5. Μάσκα και στις βλεφαρίδες! Κάντε μία μάσκα μία φορά την εβδομάδα με ελαιόλαδο. Απλώστε με μια μπατονέτα λίγο ελαιόλαδο στις βλεφαρίδες σας, αφήστε το για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε πολύ καλά το πρόσωπό σας για να φύγει η λιπαρότητα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε συνέχεια και όχι μόνο για ένα μήνα.
6. Έβαλα μάσκαρα πριν κοιμηθώ; Και δεν μιλάω φυσικά για την κλασσική μάσκαρα. Σε ένα άδειο μπουκαλάκι από μάσκαρα βάλτε 2/3 ελαιόλαδο και 1/3 αμυγδαλέλαιο και περάστε τις βλεφαρίδες σας κάθε βράδυ με αυτό το μείγμα. Κι αν σας απασχολεί η λιπαρότητα το πρωί που θα πλύνετε το πρόσωπό σας θα εξαφανιστεί. Προτιμήστε ένα διάφανο container από διάφανη gel μάσκαρα γιατί καθαρίζει πιο εύκολα, βλέπετε αν έχει καθαρίσει εντελώς και επίσης βλέπετε που είναι ακριβώς τα 2/3 και το 1/3 για να βάλετε μέσα τα λαδάκια. Μην ξεχάσετε βέβαια πριν τον καθαρισμό να βγάλετε το πλαστικό από στόμιο της μάσκαρα για να το καθαρίσετε και αυτό και όταν θα ρίξετε μέσα τα λαδάκια το ξανακουμπώνετε. Επίσης και αυτό μπορείτε να το κάνετε συνέχεια.

Αυτά λοιπόν ήταν κάποια tips για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να πάρουν τα πάνω τους. Προσωπικά τα έκανα όλα για ένα μήνα και συνεχίζω τα 1, 2, 4 και 6 και πραγματικά έχω δει διαφορά. Γενικά έχω πυκνές και σχετικά μακριές βλεφαρίδες. Αλλά πλέον τις βλέπω πιο πυκνές γιατί έχουν δυναμώσει και έχουν γίνει πιο χοντρές και κυρίως στο κάτω βλέφαρο παρατηρώ ότι έχουν φυτρώσει και καινούριες. Γι’ αυτό ευθύνεται βέβαια κυρίως το αμυγδαλέλαιο.


Συνεχίζω με κάποιες συμβουλές για σωστή και αποδοτικότερη χρήση της μάσκαρα και τη συντήρηση της! Να πω φυσικά ότι δεν πρόκειται για πληροφορίες που έβγαλα από το κεφάλι μου αλλά τις έχω ακούσει, τις έχω εφαρμόσει και έχω δει αποτέλεσμα.
* Η μάσκαρα έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες από τη στιγμή που την ανοίγουμε. Κολλήστε μια μικρή ετικέτα πάνω στο μπουκαλάκι όπου θα γράφετε την ακριβή ημερομηνία που την ανοίξατε (όχι της πρώτης χρήσης αλλά της πρώτης φοράς που ανοίχτηκε). Μόλις περάσουν οι 6 μήνες πετάξτε την!
* Το στόμιο της μάσκαρα έχει ένα πλαστικό λίγο πιο στενό στόμιο με σκοπό να αφαιρείται η περιττή ποσότητα από το βουρτσάκι όταν το βγάζετε. Όταν λοιπόν βγάζετε το βουρτσάκι από το μπουκαλάκι της μάσκαρα κάντε το προσεκτικά και όχι απότομα ώστε να ακούγεται το χαρακτηριστικό «φλαπ». Η κίνηση αυτή καταστρέφει την άκρη του πλαστικού στομίου και έχει ως αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό το βουρτσάκι να βγαίνει με πιο πολύ προϊόν πάνω του και να δημιουργούνται κόμποι όταν την απλώνετε στις βλεφαρίδες.
* Η κλασσική πλέον συμβουλή, μην ανοιγοκλείνετε τη μάσκαρα γιατί ξεραίνεται πιο γρήγορα. Βγάλτε μία φορά το βουρτσάκι βάλτε μία στρώση στις βλεφαρίδες και μόνο αν χρειαστεί ξαναπάρτε προϊόν και για τις υπόλοιπες.
* ΜHN βάζετε μέσα Coca cola, λάδι κλπ και μην βράζετε τις μάσκαρα. Το να προσθέσετε κάτι μέσα στη μάσκαρα αλλοιώνει τη σύνθεσή της με αποτέλεσμα να μειώνει την απόδοσή της και τη διάρκεια ζωής της και δεν σας εξασφαλίζει ότι δεν θα σας προκαλέσει κάποιο τσούξιμο στα μάτια. Όσον αφορά στο βράσιμο, επίσης αλλοιώνει τη μάσκαρα και μειώνει τη διάρκεια ζωής της. Προσωπικά ίσως το κάνω μόνο σε χρωματιστές μάσκαρα που χρησιμοποιώ μια στο τόσο και όταν είναι στα τελευταία τους. Δηλαδή 1 με 2 μήνες πριν τη λήξη τους.
* Καθαρίζετε κατά καιρούς το βουρτσάκι της μάσκαρα. Με ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών και ένα χαρτομάντιλο καθαρίστε το βουρτσάκι εντελώς από τη μάσκαρα. Σκουπίστε το καλά για να μην μπει μέσα στη μάσκαρα το υγρό ντεμακιγιάζ και ξαναβάλτε το βουρτσάκι στη θέση του. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μια φορά το μήνα και βοηθάει ώστε η μάσκαρα να μην χάνει την αποδοτικότητα της όσο πλησιάζει τη λήξη της!

Δείτε επίσης:
Υγιεινή Συνταγή: Φτιάξτε πεντανόστιμα ενεργειακά μπαρ σε 10 λεπτά
Συνταγές Καλλυντικών: Ενυδατικές κρέμες χεριών με φυσικά υλικά
Τρία «θαυματουργά γιατροσόφια» από μέλι
Τα όπλα της φύσης, για να αντιμετωπίσετε, τον πυρετό, τους πόνους των αρθρώσεων, τον βήχα και την καταρροή, από την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα
Φτιάξτε γαλα από αμύγδαλα

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


tonesesermou

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.