Πέντε σημάδια ότι δεν λαμβάνετε αρκετό κάλιο                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πέντε σημάδια ότι δεν λαμβάνετε αρκετό κάλιο

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Πέντε σημάδια ότι δεν λαμβάνετε αρκετό κάλιο

Οι μπανάνες, τα βερίκοκα και το μπρόκολο είναι μερικές από τις τροφές που μας παρέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, ενός μετάλλου που συμβάλλει στη λειτουργία των μυών, ρυθμίζει την επάρκεια υγρών και εξασφαλίζει ισορροπία θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό.


Μια διατροφή που περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου εξουδετερώνει τις βλαβερές επιδράσεις της υπερβολικής πρόσληψης αλατιού, προωθεί τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Παρακάτω θα δείτε πέντε βασικές ενδείξεις που πιθανώς φανερώνουν ότι δεν λαμβάνετε αρκετό κάλιο από τη διατροφή σας.

1. Επίμονη κούραση

Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται το κάλιο για να λειτουργήσει αποδοτικά. Εάν το αίσθημα κούρασης επικρατεί ακόμη και μετά από αρκετό ύπνο, μία από τις πιθανές αιτίες είναι η έλλειψη καλίου.

2. Μυϊκή αδυναμία και κράμπες

Το κάλιο εμπλέκεται στις συσπάσεις των μυών. Όταν τα επίπεδα του μετάλλου στον οργανισμό είναι χαμηλά, εκδηλώνονται συνήθως μυϊκοί πόνοι και σπασμοί κατά τη γυμναστική ή ακόμη και σε κατάσταση χαλάρωσης.


3. Ζαλάδα, μούδιασμα, τάση λιποθυμίας

Τα επίπεδα καλίου μπορεί να παρουσιάσουν αυξομειώσεις μέσα στην ημέρα και μια απότομη πτώση συνοδεύεται συχνά από μείωση στους καρδιακούς παλμούς, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στην εκδήλωση ζαλάδας και τάσης λιποθυμίας. Οι κρίσεις μουδιάσματος στα άκρα είναι ένα ακόμη σημάδι.

4. Υπέρταση ή αρρυθμία

Εάν τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό είναι χαμηλά, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων περιστέλλονται και κατά συνέπεια ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση. Επίσης, ενδέχεται οι μύες της καρδιάς να δυσκολεύονται να ελέγξουν τη ροή του αίματος εάν υπάρχει ανισορροπία καλίου-νατριόυ, οδηγώντας σε άστατο καρδιακό παλμό.

5. Φούσκωμα

Η ελλιπής πρόσληψη καλίου έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να δυσκολεύεται να ρυθμίσει το νάτριο, οδηγώντας στο ενοχλητικό φούσκωμα λόγω κατακράτησης υγρών.

Δείτε επίσης:
Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες
Ιδιότητες Βασιλικού
Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης
Το θαυματουργό σκόρδο καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων
Το κρεμμύδι στο μικροσκόπιο

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


health.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.