Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να εργαστείς

Αστρονομικά ενοίκια, ακριβές υπηρεσίες και φαγητό σαν να είναι από χρυσάφι.

Του Κώστα Φαρμάκη

Πόσο κοστίζει ένα χάμπουργκερ στη Λουάντα; Πόσο ενοίκιο θα πληρώσετε στο Χονγκ Κονγκ; Πόσο κάνει ένα εισιτήριο κινηματογράφου στο Σίδνεϊ; Αυτά και άλλα ερωτήματα απασχολούν τα στελέχη που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν μακροχρόνια εκτός έδρας και επιθυμούν να κάνουν συγκρίσεις για το κόστος ζωής.


Με βάση αυτές τις ανάγκες διεξήχθη η παγκόσμια έρευνα που κατέταξε πάνω από 200 πόλεις σε σχέση με το κόστος ζωής για τον αλλοδαπό εργαζόμενο που επιθυμεί ένα αποδεκτό επίπεδο ζωής στην ξένη χώρα. Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία HR και συμβουλευτική Mercer.

ΛΟΥΑΝΤΑ, ΑΓΚΟΛΑ


Ενοίκιο για τριάρι: 5.000 € το μήνα
Ξένη εφημερίδα: 4 €
Καφές: 3 €
Βενζίνη: 0,47€/λίτρο

Η αφρικανική χώρα έχει τεράστια έσοδα από το πετρέλαιο, αλλά οι υψηλοί φόροι και οι εσωτερικές ένοπλες συγκρούσεις κρατούν τις τιμές ψηλά και την κάνουν έναν τόπο πολύ ακριβό για τους ξένους. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο οικονομικό χάσμα με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο φτώχειας. Το μόνο φθηνό αγαθό είναι η βενζίνη.

ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ


Ενοίκιο για τριάρι: 3.500 € το μήνα
Ξένη εφημερίδα: 7,5 €
Καφές: 6,2 €
Βενζίνη: 0,79 €/λίτρο

Τα ενοίκια στη Μόσχα κάνουν τα αντίστοιχα του Μανχάταν να ωχριούν καθώς με 2.000 € το μήνα δεν βρίσκεις να νοικιάσεις τίποτα αξιοπρεπές και πρέπει να φτάσεις περίπου στα 3.500. Τα εισαγόμενα προϊόντα -λόγω των ρωσικών δασμών- είναι πανάκριβα, το γάλα κοστίζει 1,5 € το λίτρο και ο καφές 6.

ΤΟΚΙΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ


Ενοίκιο για τριάρι: 3.500 €
Ξένη εφημερίδα: 4 €
Καφές: 5,3 €
Βενζίνη: 1,3 €/λίτρο

Το Τόκιο, με 13,2 εκατ. κατοίκους, είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο και αυτό σημαίνει πως τα ακίνητα είναι δυσεύρετα και ακριβά. Τα ταξί έχουν διπλάσια τιμή από εκείνα της Αθήνας και η χρήση ΙΧ είναι πανάκριβη. Τουλάχιστον έχει πάμφθηνα ηλεκτρονικά.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ, ΤΣΑΝΤ


Ενοίκιο για τριάρι: 1.700 €
Ξένη εφημερίδα: 5,3 €
Καφές: 2,2 €
Βενζίνη: 0,74 €/λίτρο

Και μόνο να φτάσει κανείς εκεί είναι πανάκριβο, οι πτήσεις από την Ευρώπη κοστίζουν 1.000-1.500 € με επιστροφή. Ένα αξιοπρεπές σάντουιτς με αναψυκτικό κοστίζει εύκολα 19 €, ενώ η σύνδεση με το Internet φτάνει τα 100 € μηνιαίως.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ


Ενοίκιο για τριάρι: 2.900 €
Ξένη εφημερίδα: 2,7 €
Καφές: 3,6 €
Βενζίνη: 1,3 €/λίτρο

Με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 38.000 €, οι υπηρεσίες στην πόλη-κράτος είναι αντίστοιχα υψηλές, αν και ο αντίστοιχος ΦΠΑ (εδώ Goods and Services Tax) είναι μόλις 7%.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ


Ενοίκιο για τριάρι: 5.300 €
Ξένη εφημερίδα: 3 €
Καφές: 4,3 €
Βενζίνη: 1,7 €/λίτρο

Η ζήτηση για ακίνητα είναι τόσο μεγάλη που οι υποψήφιοι αγοραστές απλώς δεν βρίσκουν να αγοράσουν και αναγκάζονται να νοικιάσουν. Τα ευρύχωρα τεσσάρια -που προτιμώνται από υψηλόβαθμα στελέχη- ξεπερνούν εύκολα τα 10.000 €.

ΓΕΝΕΥΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ


Ενοίκιο για τριάρι: 3.300 €
Ξένη εφημερίδα: 3,3 €
Καφές: 5 €
Βενζίνη: 1,5 €/λίτρο

Τα εισιτήρια του κινηματογράφου κοστίζουν 15 € ενώ ακόμα και για ένα λιτό γεύμα στο fast food θα πληρώσετε 9 €.

ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ


Ενοίκιο για τριάρι: 2.900 €
Ξένη εφημερίδα: 3,3 €
Καφές: 5 €
Βενζίνη: 1,5 €/λίτρο

Το 1/4 των κατοίκων της εργάζεται σε τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες, η ανεργία είναι μόλις 3% και η πολυτέλεια είναι τρόπος ζωής. Το club sandwich κοστίζει 30 δολάρια και ο καφές 6.

ΒΕΡΝΗ, ΕΛΒΕΤΙΑΕνοίκιο για τριάρι: 2.000 €
Ξένη εφημερίδα: 3,3 €
Καφές: 5 €
Βενζίνη: 1,5 €/λίτρο

Οι Αμερικανοί ταράζονται όταν μαθαίνουν ότι ένα τζιν εδώ κοστίζει 138 δολάρια (104 €) και το χάμπουργκερ 12,5 δολάρια (9,5 €). Οι Ευρωπαίοι έχουμε συνηθίσει τέτοιες τιμές.

ΣΙΔΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Ενοίκιο για τριάρι: 2.000 €
Ξένη εφημερίδα: 4,7 €
Καφές: 4 €
Βενζίνη: 1,1 €/λίτρο

Κι εδώ η έλλειψη στέγης έχει οδηγήσει τις τιμές των ακινήτων στα ύψη. Επιπλέον, ένα γεύμα στο εστιατόριο κοστίζει 78 € το άτομο και το εισιτήριο του κινηματογράφου 15 €.

Στην ενότητα μας "Έρευνα" μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις έρευνες που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


fortunegreece.com

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.