Το σκούρο ρύζι κατά του διαβήτη τύπου 2                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Το σκούρο ρύζι κατά του διαβήτη τύπου 2

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Το σκούρο ρύζι κατά του διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση σκούρου ρυζιού αντί για λευκό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη 2, σύμφωνα με νέα αμερικάνικη έρευνα.Η ερευνητική ομάδα του Δρος Qi Sun από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard στη Βοστόνη ανέλυσε, σε 3 μακροχρόνιες έρευνες που διήρκεσαν από 14 έως 22 χρόνια, τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ρυζιού και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε 40.000 άντρες και 157.000 γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, 10.507 συμμετέχοντες, ποσοστό 5%, εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωση 5 ή περισσότερων μερίδων λευκού ρυζιού την εβδομάδα σχετίστηκε με 1,17 φορές υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη 2 σε σύγκριση με την κατανάλωσή του λιγότερο από μια φορά τον μήνα.

Η καθημερινή αντικατάσταση ενός τρίτου μερίδας λευκού ρυζιού με σκούρο συνδέθηκε με 16% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2, ενώ η κατανάλωση τουλάχιστον δυο μερίδων σκούρου ρυζιού σχετίστηκε με 11% χαμηλότερο κίνδυνο.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το λευκό ρύζι ενδεχομένως συμβάλλει στον διαβήτη 2 λόγω υψηλότερου γλυκαιμικού δείκτη, προκαλώντας έτσι γρηγορότερη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Δείτε επίσης:
Καρκίνος του μαστού, καταπολέμηση με δύο απλές τροφές.
Ποια Τρόφιμα Έχουν Αφροδισιακές Ιδιότητες
Σπιρουλίνα - Η τροφή των αστροναυτών στο πιάτο σας
Σπανάκι καρότα και βερίκοκα εχθροί της άνοιας
Ψωμί και δίαιτα πάνε μαζί!

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


alttherapy.

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας


Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.