Ψείρες: Αποτελεσματικοί τρόποι καταπολέμησης                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ψείρες: Αποτελεσματικοί τρόποι καταπολέμησης

..

Ψείρες: Αποτελεσματικοί τρόποι καταπολέμησης

Οι ψείρες ταλαιπωρούν τα περισσότερα παιδιά αλλά και τους γονείς τους που ψάχνουν τρόπους για να τις καταπολεμήσουν αποτελεσματικά...Στο παρελθόν ο κόσμος χρησιμοποιούσε πετρέλαιο και ξύδι για να τις καταπολεμήσει ενώ αργότερα που στην αγορά βγήκαν διάφορα αντιψειρικά που περιέχουν την ουσία Permathrin που όμως επειδή καταναλώνονταν σε τεράστιες ποσότητες, οι ψείρες έμαθαν να προσαρμόζονται σε αυτά τα αντιψειρικά και ως αποτέλεσμα να μη σκοτώνονταν. Άλλα αντιψειρικά που περιέχουν την ουσία Carbaryl είναι αποτελεσματικά αλλά είναι επικίνδυνα για την υγεία διότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Βέβαια οι ψείρες μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά με ακίνδυνες φυσικές ουσίες που μπορούν να βρεθούν εύκολα στην αγορά. Αυτές οι ουσίες είναι τα αιθέρια έλαια. Από τα αιθέρια έλαια μπορούν να προκύψουν 2 τρόποι για δημιουργία αντιψειρικού. Η λοσιόν και το αντισηπτικό μείγμα.

Για να φτιαχτεί η λοσιόν πρέπει να αναμειχθούν από μία σταγόνα ελαίων λεβάντας και πελαργονίου μαζί με 2 σταγόνες ελαίων ευκαλύπτου. Από την άλλη το αντισηπτικό μείγμα γίνεται βάζοντας 2,5 κουταλάκια ξύδι μαζί με δύο σταγόνες πελαργονίου και 2 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου λεβάντας μέσα σε ποσότητα 240 ml νερού. Έτσι η λοσιόν και το αντισηπτικό μείγμα είναι έτοιμα! Αρχικά η λοσιόν πρέπει να τριφτεί στο κεφάλι του παιδιού και να αφεθεί για 30 λεπτά περίπου. Αμέσως μετά με μία πολύ λεπτή χτένα θα χτενιστούν τα μαλλιά του παιδιού και κατόπιν θα πρέπει να ξεπλυθεί πάρα πολύ καλά το κεφαλάκι του για να φύγει όλη η λοσιόν. Αμέσως μετά με το αντισηπτικό μείγμα πρέπει να καλυφτεί ολόκληρη η περιφέρεια του κεφαλιού του παιδιού και αμέσως να ξαναγίνει πολύ καλό ξέπλυμα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται καθημερινά μέχρι να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά όλες οι ψείρες αλλά και τα αυγά τους.

Πάντως χρειάζεται προσοχή γιατί τα αιθέρια έλαια δε πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια του παιδιού και καλό είναι να γίνεται χρήση του αντισηπτικού μείγματος στο τέλος του μπανιαρίσματος του παιδιού κάθε φορά που λούζει τα μαλλιά του. Τέλος υπάρχει και ειδικό βιολογικό σαμπουάν καταπολέμησης των ψειρών που είναι κατασκευασμένο από φυτικές ουσίες χωρίς καμία χημική επεξεργασία.

Δείτε επίσης:
Τα βότανα της ευτυχίας
50 Τοπ συμβουλές με Βότανα και Υπερ-Τροφές που είναι στην υπηρεσία της Υγείας μας!!!
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Απογειώστε τον μεταβολισμό σας!

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


ecotimes.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας