Γευθείτε … τα Μυστικά του Πυθαγόρα!!!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Γευθείτε … τα Μυστικά του Πυθαγόρα!!!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Γευθείτε … τα Μυστικά του Πυθαγόρα!!!

Εάν κάποιος το θέλει πάρα πολύ, μπορεί να κάνει θαύματα !!! Μεγάλες διάνοιες της αρχαιότητας το έχουν ήδη αναφέρει, απλά η καθημερινή αδράνεια και οκνηρία δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε καλά τα λόγια αυτά. Αυτό που βλέπουμε τελικά είναι ανθρώπους να μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν καλλιτέχνες κάνουν «αξιομνημόνευτα θαύματα», όταν μάγοι ή προφήτες προλέγουν το τι θα γίνει στο μέλλον ή όταν σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζουν αυτά τα γεγονότα. Πιστεύετε ότι ένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει το ίδιο; Μπορεί, μόνο εάν το θέλει πάρα πολύ.


Πάνω από 2500 χρόνια πριν, ο μεγάλος Πυθαγόρας, δημιούργησε ένα σύστημα ασκήσεων που μπορούσαν να βοηθήσουν τον άνθρωπο να αναπτύξει εξαιρετικές ικανότητες. Ο Πυθαγόρας είναι εξίσου παγκόσμια γνωστός σαν μεγάλος μύστης της αρχαιότητας, ιδρυτής της Πυθαγορικής σχολής, που αργότερα καταστράφηκε από τους εχθρούς της.


Στην αρχαία Ρώμη, ο Κικέρωνας και ο Ιούλιος Καίσαρας χρησιμοποιούσαν ψυχο-τεχνικές μεθόδους για να φθάσουν στην επιτυχία και να οδηγήσουν άλλους ανθρώπους. Αργότερα, ο ιδρυτής του τάγματος των Ιησουϊτών, Ιγνάτιος Λογιόλα, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ναπολέων κι άλλες διάσημες φυσιογνωμίες του παρελθόντος, ήξεραν το μυστικό του Πυθαγόρα και το εφάρμοζαν στη καθημερινή ζωή.

Στη Ρωσία, παρόλο που η εσωτερική διδασκαλία απαγορεύτηκε για μια πολύ μεγάλη περίοδο, οι ψυχο-τεχνικές μέθοδοι του Πυθαγόρα αναγεννήθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του 1900. Ο διάσημος οικονομολόγος και φιλόσοφος της Μόσχας Βλάντιμιρ Μανουίλοφ, όπως φαίνεται, ήταν μέλος του εσωτερικού Τάγματος “Spirit Order Society” για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου και μελέτησε αρκετές μεθόδους του Πυθαγόρα.

Σε κάποιες μεθόδους που αναφέρονται στα απομνημονεύματά του παρουσιάζεται ο μεγάλος Έλληνας να λέει: «Δεν δημιούργησα εγώ όλα όσα διδάσκω τώρα. Είμαι απλά ένας από τους χιλιάδες ακόλουθους των σοφών ανδρών από την χαμένη Ατλαντίδα. Αυτή η γνώση συλλέχτηκε από τους Αιγύπτιους Ιερείς και τους Κρήτες μύστες».

Πολλά πράγματα από τη διδασκαλία του Πυθαγόρα έχουν χαθεί και άλλα δεν μπορούν να κατανοηθούν και συνεπώς να εφαρμοστούν. Αλλά, μια άσκηση που αναφέρεται στα απομνημονεύματα του Μανουίλοφ μπορεί να εφαρμοστεί από τον καθένα.

Αν θέλετε να έχετε την απόλυτη μνήμη και να ανακαλύψετε τα μυστικά της προηγούμενης ζωής σας, δεν είναι απαραίτητο να πάτε σε ενορατικούς ανθρώπους ... Απλά επιμείνετε στην παρακάτω άσκηση!!!

Κάθε πρωί και κάθε βράδυ θυμηθείτε τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας, κάθε δράση που έχετε κάνει. Εκτιμήστε τις πράξεις σας. Για να το κάνετε αυτό , απλά ρωτήστε τον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις: «Τι έκανα σήμερα; Τι έπρεπε να είχα κάνει, αλλά δεν κατάφερα να το κάνω; Ποιες πράξεις μου πρέπει να επικρίνω και να μετανιώσω γι’ αυτές; Ποιες πράξεις με έκαναν χαρούμενο;»

Αν έχετε την ακεραιότητα του χαρακτήρα να επαναλάβετε την άσκηση καθημερινά σίγουρα η μνήμη σας θα γίνει τόσο δυνατή όσο η μνήμη του καλύτερου ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αν κάνετε την άσκηση συνεχώς ένα με δύο μήνες θα ενεργοποιήσετε την προσοχή σας σε συνεχόμενη βάση.

Αν κάνετε την άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορείτε να ανακαλείτε αμέσως γεγονότα κάθε περιόδου της ζωής σας, έως και τη στιγμή της γέννησής σας. Δεν θα έχετε προβλήματα να απομνημονεύσετε μεγάλα ποιήματα ή κείμενα, αριθμούς, μελωδίες κ.λ.π. Κι αυτό δεν είναι καθόλου ένα θαύμα … Στην αρχαιότητα, όταν δεν χρησιμοποιούσαν τον γραπτό λόγο, μπορούσαν να θυμούνται ατελείωτους μύθους και θρύλους!!! Αυτό δεν ήταν ένα θαύμα… Απλά φαίνεται ότι ήταν θέμα εξάσκησης …

Στην ενότητα μας "Αρχαια Ελληνική Θρησκεία " μάθετε ό,τι αφορά την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

revealedtheninthwave

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.