Πολύτοπο Μυκηνών του Ιάννη Ξενάκη                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πολύτοπο Μυκηνών του Ιάννη Ξενάκη

..

Πολύτοπο Μυκηνών του Ιάννη Ξενάκη

Ντοκυμαντέρ με θέμα την παρουσίαση του πολιτιστικού δρώμενου «Πολύτοπο» που επιμελήθηκε ο ελληνο-γάλλος μουσικοσυνθέτης, φιλόσοφος και αρχιτέκτονας Ιάννης Ξενάκης στον χώρο των Μυκηνών.Ο αφηγητής και σκηνοθέτης του ντοκυμαντέρ Κώστας Φέρρης μιλά για τις δυσκολίες της κινηματογραφικής καταγραφής ενός ξενάκειου πολύτοπου, καθώς πρόκειται για θέαμα που λειτουργεί συγχρόνως σε πολλούς τόπους κι έτσι δεν μπορεί να αποδοθεί πιστά σε μία και μόνη οθόνη.

Ο Ξενάκης εξηγεί ότι το πολύτοπο αποτελεί ένα σύμφυρμα πολλών τόπων, καθώς νοείται ως συνδυασμός οπτικοακουστικών ερεθισμάτων, μουσικής και ποίησης σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Εκφράζει επίσης τις απόψεις και τον θαυμασμό του για τις Μυκήνες και τον μυκηναϊκό πολιτισμό και μιλά για τα ομηρικά έπη που υπήρξαν η πηγή έμπνευσής του.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από το πολιτιστικό δρώμενο που διοργανώθηκε στις Μυκήνες, ενώ παρεμβάλλονται πλάνα με τον εμπνευστή της διοργάνωσης Ι. Ξενάκη να δουλεύει και να εκφράζει τις προσδοκίες του από ένα τέτοιο εγχείρημα.Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστα ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


hyperbionickproductions
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου