Ο κουρκουμάς σας προστατεύει από τον βομβαρδισμό των χημικών                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ο κουρκουμάς σας προστατεύει από τον βομβαρδισμό των χημικών

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ο κουρκουμάς σας προστατεύει από τον βομβαρδισμό των χημικών

Μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο με τοξικές χημικές ουσίες, αυτό το πανάρχαιο θεραπευτικό μπαχαρικό ίσως αποτελεί την τέλεια λύση να ξανακερδίσετε την υγεία σας.
Ο αριθμός των καρκινογόνων τοξικών ουσιών που υπάρχει πλέον στην καθημερινή μας ζωή αυξάνει όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι δικαιολογημένα να νιώθουν πιο απαισιόδοξοι. Χιλιάδες πετροχημικές ουσίες βρίσκονται όχι μόνο σε προϊόντα περιποίησης σώματος, τρόφιμα, νερό και αέρα αλλά και στο σώμα μας, όπου με το πέρασμα του χρόνου συσσωρεύονται. Μερικές από αυτές τις ουσίες είναι ισχυροί ενδοκρινικοί διαταράκτες κι ακόμη και σε εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις μπορούν να αλλάξουν και να διαταράξουν ένα ευρύ φάσμα ορμονικών διαδικασιών μέσα στο σώμα μας.

Αρκετές έρευνες αμφισβητούν πλέον τη συμβατική άποψη για τους ενδοκρινικούς διαταράκτες, η οποία υποστήριζε ότι το ποσοστό συγκέντρωσης είναι εκείνο που μπορεί να τους μετατρέψει σε δηλητήρια. Όταν πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εκτιμήσεις κινδύνου τοξικότητας, βρέθηκε ότι μικρότερες συγκεντρώσεις είχαν δυσανάλογα μεγαλύτερη τοξικότητα από το αναμενόμενο.

Για παράδειγμα η γλυφοσάτη, το κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup, διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι έχει οιστρογονική (και πιθανώς καρκινογόνα) δράση στο απειροελάχιστο ποσοστό συγκέντρωσης ένα μέρος στο τρισεκατομμύριο. Αυτό είναι πιο ανησυχητικό αν σκεφτείτε ότι ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος φαίνεται να έχει «ξεχάσει» να λειτουργεί ως ρυθμιστική αρχή στην αγροτική βιομηχανία σχετικά με το ζήτημα του ποσοστού έκθεσης σε τέτοιες ουσίες.

Η παραβένη, ένα συντηρητικό που βρίσκεται στα περισσότερα προϊόντα φροντίδας σώματος καθώς και σε κάποιες τροφές εντοπίστηκε σε δείγματα όγκων του μαστού σε συγκεντρώσεις και επίπεδα δραστηριότητας υψηλότερα από τη φυσική συγκέντρωση οιστρογόνων που συνήθως βρίσκεται εκεί. Αυτό σημαίνει ότι οι συνθετικές χημικές ουσίες με δραστηριότητα παρόμοια με αυτή των ορμονών έχουν επισκιάσει τη δραστηριότητα των δικών μας φυσικών ορμονών. Το γεγονός αυτό είναι απόρροια του μεταβιομηχανικού εφιάλτη που έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι.

Η δισφαινόλη Α (BPA), μια άλλη χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα πλαστικών, στο χαρτί θερμικής εκτύπωσης και τα χαρτονομίσματα σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται πλέον σε ανησυχητικά υψηλές συγκεντρώσεις μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, μια νέα μελέτη δίνει ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει ένας φυσικός τρόπος για να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσης σε αυτή τη χημική ουσία.


Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research» και είχε τίτλο «Η κουρκουμίνη εξισορροπεί τον άξονα miR-19/PTEN/AKT/p53 και καταστέλλει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων MCF – 7 (καρκίνος του μαστού) που προκαλείται από τη δισφαινόλη Α» (Curcumin Modulates miR-19/PTEN/AKT/p53 Axis to Suppress Bisphenol A-induced MCF-7 Breast Cancer Cell Proliferation). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κύρια πολυφαινόλη της κουρκούμης, γνωστή ως κουρκουμίνη, η οποία έχει αποτελέσει το θέμα πάνω από 5.000 δημοσιευμένων μελετών, μπορεί να αντιστρέψει τη δράση της δισφαινόλης Α που προκαλεί καρκίνο στα κύτταρα που εκτίθενται στο συγκεκριμένο χημικό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να προσφέρουν νέες γνώσεις για τους μοριακούς μηχανισμούς με τους οποίους η δισφαινόλη Α προκαλεί καρκίνο του μαστού καθώς και για τον τρόπο παρεμπόδισης αυτής της διαδικασίας.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την έκθεση στις χημικές ουσίες και να καταναλώνουμε καθαρά τρόφιμα, χωρίς συντηρητικά και χημικά και χωρίς να χρειαζόμαστε εκχυλίσματα ή συμπληρώματα διατροφής για να προστατευτούμε. Δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ περιλαμβάνουν μια αρκετά μεγάλη λίστα εξαιρέσεων όσον αφορά τις προσδοκίες μας από τα βιολογικά τρόφιμα. Η όλη προσπάθεια που γίνεται σχετικά με τρόφιμα χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αν και αξιοθαύμαστη, δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στους καταναλωτές διότι πολλές φορές περιέχουν φυτοφάρμακα και αγροχημικά. Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας σχετικά με το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την υγεία σας – καθαρό και υγιεινό φαγητό – είναι αναγκαίο να λάβουμε προληπτικά μέτρα. O κουρκουμάς ίσως είναι ένα από τα πιο σημαντικά βότανα στον κόσμο όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου βλάβης από τα χημικά, την ακτινοβολία και την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία όπως επίσης κι από το άγχος που προκαλείται από αρνητικές οργανικές μεταβολές.

Δείτε επίσης:
Αποσμητικό χώρου ..σε μόλις 10 λεπτά.
Λεμόνι Το Θαυματουργό
Τι σημαίνει διατροφικά το μανταρίνι
Τα σημαντικά οφέλη του μήλου στην υγεία μας.
Περγαμόντο και οι ιδιότητές του!

Στην ενότητα μας "Βότανα" μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά για τα βότανα και πως να έχετε πάντα υγεία χωρίς φάρμακα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


enallaktikidrasi.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.