Οι Αθηναίοι στην αρχαιότητα προστάτευαν την δημοκρατία τους                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Οι Αθηναίοι στην αρχαιότητα προστάτευαν την δημοκρατία τους

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Οι Αθηναίοι στην αρχαιότητα προστάτευαν την δημοκρατία τους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΠΙ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΦΑΝΤΟΥ
(510 π.Χ.)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ
Αν κάποιος καταλύσει την Αθηναϊκή Δημοκρατία ή κατέχει κάποιο αξίωμα κατά το χρόνο που η Δημοκρατία έχει καταλυθεί, θα θεωρείται εχθρός των Αθηναίων και θα θανατώνεται χωρίς τιμωρία εκείνου που τον σκότωσε. Η περιουσία του να δημεύεται και το ένα δέκατο να κατατίθεται στο Ταμείο της Θεάς Αθηνάς. Ο εκτελεστής του ενόχου και όποιος τον συμβούλευσε να είναι αναμάρτητος και αμόλυντος. Όλοι δε οι Αθηναίοι κατά φυλές και Δήμους, να θυσιάσουν ζωντανά σφάγια και να ορκιστούν ότι θα θανατώσουν όποιον πράξει τέτοια έργα. Ο όρκος του να είναι ο εξής:

« Θα συντελέσω και με λόγια και με έργα και με την ψήφο και με το ίδιο μου το χέρι, αν το μπορώ, στη θανάτωση εκείνου που θα καταλύσει τη Δημοκρατία στην Αθήνα. Τα ίδια θα πράττω και για όποιον επιχειρήσει να γίνει τύραννος ή συνεργεί στην επιβολή τυραννίας. Κι αν κάποιος άλλος τον σκοτώσει, θα τον θεωρήσω αναμάρτητο μπροστά στους Θεούς και Δαίμονες γιατί σκότωσε εχθρό των Αθηναίων. Και αφού ξεπουλήσω ολόκληρη την περιουσία του σκοτωμένου, θα δώσω τα μισά σε αυτόν που τον σκότωσε, χωρίς να του στερήσω τίποτα. Κι αν κανείς καθώς θα σκότωσε ή επιχειρούσε να σκοτώσει κάποιον απ’ αυτούς (τους τυράννους) χάσει τη ζωή του, θα εκδηλώσω την ευγνωμοσύνη μου και σε αυτόν και στα παιδιά του, όπως στον Αρμόδιο και Αριστογείτονας και τους απογόνου τους. Τους όρκους που έχουν δοθεί στην Αθήνα ή στο στρατόπεδο ή οπουδήποτε αλλού εναντίον του Δήμου των Αθηναίων τους καταργώ και ακυρώνω».

Για τα παραπάνω, όλοι οι Αθηναίοι να δώσουν το νόμιμο όρκο προ των Διονυσίων, θυσιάζοντας ζωντανά σφαγεία και να εύχονται όποιος τηρεί τον όρκο του να ιδεί πολλά και καλά ο επίορκος να καταστραφεί ο ίδιος και η οικογένειά του".

Για να λεγόμαστε λοιπόν απόγονοί τους πρέπει κι εμεις να παλέψουμε για:


  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
  • ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
  • ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ
  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην ενότητα μας "Αρχαία Ελλαδα " μπορείτε να διαβάζετε και να μάθετε για τους λαμπρούς προγόνους μας!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


okloios

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.