Ο χυμός Ροδιού, μειώνει τις φλεγμονές                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ο χυμός Ροδιού, μειώνει τις φλεγμονές

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ο χυμός Ροδιού, μειώνει τις φλεγμονές

Έρευνες στο παρελθόν έχουν αναφέρι ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και επιπλέον μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, ιδιαίτερα σε διαβητικούς και υπερτασικούς ασθενείς.
Τώρα, μια προκαταρκτική έρευνα υποδεικνύει ότι το ρόδι μπορεί να εμποδίσει επιπλοκές σε ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, όπως ποσοστά υψηλής θνησιμότητας λόγω λοιμώξεων και καρδιαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο 43ο συνέδριο της Αμερικανικής ένωσης Νεφρολογίας στο Ντένβερ.

Δείτε επίσης: Αλφαβητάρι ομορφιάς : Ρ για ρόδι

Η Batya Kristal, του Western Galilee Hospital και η Lilach Shema, μελέτησαν 101 ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση και έλαβαν είτε χυμό ροδιού είτε placebo στην έναρξη κάθε διαστήματος αιμοκάθαρσης, 3 φορές την εβδομάδα για ένα χρόνο. Πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν ότι ασθενείς που κατανάλωναν χυμό ροδιού εμφάνισαν μειωμένη φλεγμονή, ενώ η βλάβη του οξειδωτικού στρες που προκλήθηκε από τις ελεύθερες ρίζες ελαχιστοποιήθηκε. Επιπλέον, όσοι κατανάλωσαν χυμό ροδιού είχαν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν λόγω λοιμώξεων.
Τα ευρήματα στηρίζουν άλλες έρευνες που υποδεικνύουν ότι ο χυμός ροδιού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δείτε επίσης: Συνταγή: Φτιάξτε αντιοξειδωτικό ρόφημα με πράσινο τσάι και ρόδι

Πρόσφατη ανάλυση στοιχείων αποκάλυψε ότι όσοι κατανάλωναν χυμό ροδιού έδειξαν βελτίωση στους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους, όπως μειωμένη αρτηριακή πίεση, βελτίωση στο λιπιδαιμικό προφίλ και λιγότερα συμβάντα καρδιαγγειακού, υποδεικνύοντας ότι είχαν καλύτερη υγεία στην καρδιά. Τα αποτελέσματα είναι σε ευθυγράμμιση με έρευνες σε άλλους πληθυσμούς και ιδιαίτερα σημαντικά για ασθενείς που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση, επειδή οι περισσότεροι νεφροπαθείς πεθαίνουν είτε από αίτια που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό είτε από λοιμώξεις.

Δείτε επίσης: Ροδιά

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ελεγχόμενη ποσότητας χυμού ροδιού με ασφαλές περιεχόμενο ποτάσιου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση των επιπλοκών που συμβαίνουν συχνά σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος που εμπλέκεται στην υπερφόρτωση με ποτάσιο, ιδιαίτερα σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε διατροφικό περιορισμό ποτάσιου.

Δείτε επίσης:
Τα βότανα της ευτυχίας
Η διατροφή που νικάει τον καρκίνο!
Αυτές είναι οι 10 τροφές που φοβάται ο καρκίνος!
Απογειώστε τον μεταβολισμό σας!

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


healthyliving.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.