Η επιτύμβια στήλη του Κιλικά από το Κίτιον                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Η επιτύμβια στήλη του Κιλικά από το Κίτιον

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Η επιτύμβια στήλη του Κιλικά από το Κίτιον

Δείτε το κείμενο που αναφέρεται επάνω στην στήλη

Το αρχαίο κείμενο της επιτύμβιας στήλης:Στα Αρχαία Ελληνικά

Μή σπεύσης ώ ξένε, παρελθέμεν, αλλά με βαιόν στήθι μάθης Κιλικάν έξοχον ηθέων. ος ποθ’ Ομηρείαισι μετέτρεπον εν σελίδεσσιν δεικνύς ηρώων ηνορέην προτέρων. ει δε πάτρην ζητείς, Κίτιον μάθε πεντάκι δ΄οκτώ Μοίρα μ’ ετών ζωής νόσφισεν ηδ’ ετάρω (ν)

Στην Νέα Ελληνικήν

Μή σπεύσεις, ξένε μου, να προσπεράσεις, μα λίγο στάσου να γνωρίσεις τον Κιλικά τον έξοχο στους νεαρούς. Κάποτ’ εγώ διέπρεπα μεσ’ στις Ομηρικές σελίδες δείχνοντας των ηρώων την παλληκαριά των προτινών. Κι αν την πατρίδα μου ζητάς, το Κίτιον μάθε, σαράντα Η Μοίρα εμέ χρονών απ’τη ζωή με χώρισε κι απ’ τους συντρόφους.

Δείτε επίσης:
Αλυκή Θάσου: Το άγνωστο λατομείο, που έδωσε τα μάρμαρα στην Αμφίπολη
O Άγνωστος Ναός του Άρη στην αρχαία αγορά των Αθηνών
Η αρχαιότερη λιθοτεχνία στην Ευρώπη – Κοκκινοπηλός (33.000 π.Χ.) και η αρχαιότερη ταφή στην Ευρώπη (10.000 π.Χ.)
Ο τάφος της Αμφιπόλεως ήταν γνωστός εδώ και 10 χρόνια.
Γνώστες της τεχνολογίας από τον 4ο αιώνα π.Χ. οι Κρήτες και οι Αιγαιοπελαγίτες


Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστα ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !

Simple Mind

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.