Φρόντιζε την ενέργειά σου                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Φρόντιζε την ενέργειά σου

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Φρόντιζε την ενέργειά σου

Της Lynn Williams


Είμαστε ζωντανές «μπαταρίες» και η ενέργεια που ο νους και το σώμα μας παράγουν μας επιτρέπουν να δημιουργούμε και να αναλαμβάνουμε δράση προς τις δημιουργίες μας.
Ενώ παράγουμε συνεχώς καινούργια ενέργεια, ανά πάσα στιγμή, έχουμε μια περιορισμένη ποσότητα ενέργειας για να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε, να αναλάβουμε δράση προς τις δημιουργίες μας, ή να δώσουμε στους άλλους. Μετά από μια κουραστική ημέρα, αισθανόμαστε «στραγγισμένοι» και χρειάζεται να κοιμηθούμε για να αναπλάσουμε την ενέργεια μας.


Και είναι λόγω της περιορισμένης ποσότητας ενέργειας που έχουμε στην διάθεση μας ανά πάσα στιγμή, που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί με το που την εστιάζουμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί περισπασμοί που μας βομβαρδίζουν με αστραπιαία ταχύτητα μέσω της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης, και των ανθρώπων στη ζωή μας, ώστε μπορούμε να δαπανήσουμε τεράστιες ποσότητες ενέργειας προσπαθώντας να δώσουμε προσοχή σε όλα, να τα λάβουμε υπόψη μας και να τα επεξεργαστούμε. Και συχνά, τα πράγματα στα οποία επικεντρωνόμαστε, δεν έχουν καμία αξία για μας, δεν πλουτίζουν την ζωή μας, και απλά μας στραγγίζουν.

Για το λόγο αυτό είναι φρόνιμο να είμαστε προσεκτικοί με το που δίνουμε την ενέργεια μας κατά την διάρκεια της ημέρας – έτσι μπορούμε να την χρησιμοποιούμε με τρόπους που μας ωφελούν περισσότερο. Έχω βασανιστεί με αυτό στο παρελθόν, όταν παρασυρόμουν να διαβάζω αναρτήσεις στο Facebook που τραβούσαν την προσοχή μου, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα όφελος για την ζωή τη δική μου (ή οποιουδήποτε άλλου) με κάποιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν μπορώ να πάρω πίσω τον χρόνο και την ενέργεια που έχω ξοδέψει σε αυτές. Το ίδιο συμβαίνει αν χωρίς να σκεφτούμε παρκάρουμε τους εαυτούς μας μπροστά στην τηλεόραση (χάρισα την δική μου, έτσι ο περισπασμός αυτός έχει τελειώσει για μένα). Μπορούμε να σηκωθούμε από τον καναπέ νιώθοντας ότι έχουμε σπαταλήσει ώρες από τον χρόνο μας (την ενέργεια) βλέποντας απλά ανοησίες. Και νιώθουμε έτσι επειδή σε κάποιο επίπεδο γνωρίζουμε ότι έχουμε ξοδέψει την περιορισμένη ενέργεια μας απρόσεκτα, με τρόπο που δεν έκανε τίποτα για να μας ωφελήσει.

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα κακό στο να χαλαρώνουμε για να επαναφορτιστούμε, μετά από μια κουραστική ημέρα. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς επιλέγουμε να το κάνουμε.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επαναφορτίσουμε και να χαλαρώσουμε και που μπορούμε στην πραγματικότητα να αναπληρώσουμε τα ενεργειακά μας αποθέματα… όπως να καθίσουμε ήρεμα και να γειωθούμε στην φύση. Να δώσουμε τον χρόνο μας (και την ενέργεια) σε έναν σκοπό που αξίζει. Να διαβάσουμε άρθρα και βιβλία που επεκτείνουν τα ενδιαφέροντα και την γνώση μας. Ο διαλογισμός. Να βγούμε να διασκεδάσουμε με φίλους που δεν μας στραγγίζουν αλλά με τους οποίους ανταλλάσσουμε κάποιο είδος ενέργειας. Να παίξουμε με ένα ζωάκι. Να πάμε για περπάτημα. Να φάμε τροφές πλούσιες σε ενέργεια. Να κάνουμε ηλιοθεραπεία ώστε να προσλάβουμε φυσική βιταμίνη D. Ή να δημιουργήσουμε κάτι που μας εμπνέει να δημιουργήσουμε κλπ. Υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε που μας αναζωογονούν, αντί να μας στραγγίζουν από τα αποθέματα της ενέργειας μας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά αν κάνετε μια εκτίμηση για το που ξοδεύετε την ενέργεια σας μέσα στην ημέρα, ίσως ανακαλύψετε ότι αυτή ξοδεύεται σε πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως αξία για σας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που βρίσκεστε εξαντλημένοι ή στραγγισμένοι στο τέλος της ημέρας!


Όταν κάνουμε καλύτερες επιλογές στο πώς ξοδεύουμε την ενέργεια μας (π.χ. σε εκείνα τα πράγματα που μας αναπληρώνουν) βρίσκουμε ότι σταθεροποιούμε την ενεργειακή ροή/απώλεια μας, είμαστε γενικά ευτυχέστεροι, περισσότερο πλήρεις, και χρειαζόμαστε λιγότερο ύπνο για να αναπληρώσουμε την χαμένη μας ενέργεια. Επίσης, δεν σπαταλάμε πλέον την πολύτιμη ενέργεια μας σε πράγματα που απλά μας αποσπούν, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να προσθέσουν αξία στη ζωή μας.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, με τόσα ερεθίσματα που μας βομβαρδίζουν, επιβάλλεται να κάνουμε έναν απολογισμό σχετικά με το που σπαταλάμε τους εαυτούς μας, προκειμένου να παραμείνουμε ισορροπημένοι στο σώμα, το νου και το πνεύμα.

Καθώς κάνω καλύτερες επιλογές, στο πώς δαπανώ την ενέργεια μου, βρίσκω ότι έχει έρθει μια γαλήνη που με κατακλύζει… αισθάνομαι λιγότερο στρες, και σαν αποτέλεσμα, τον περισσότερο καιρό είναι ένα πολύ ευτυχισμένο άτομο. Αυτό έχει πάρει αρκετή θέληση, καθώς απομακρύνομαι από τα πράγματα και τους ανθρώπους που με στραγγίζουν, αλλά με έχει ανταποδώσει πλουσιοπάροχα στο πώς αισθάνομαι.

Ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να επιλέγετε εκείνα τα πράγματα που αναπληρώνουν την ενέργεια σας και να προσπερνάμε εκείνα τα πράγματα που δεν την αναπληρώνουν, και να δείτε πώς αισθάνεστε μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Της Lynn Williams

Kate Minogianni«Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο»
revealedtheninthwave

Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω από τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


maro-samana.com

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.