Φυτικό έλαιο από Ιπποφαές [Hippophae rhamnoides]                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Φυτικό έλαιο από Ιπποφαές [Hippophae rhamnoides]

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Φυτικό έλαιο από Ιπποφαές [Hippophae rhamnoides]

Το ιπποφαές είναι μικρό δεντράκι, που βρίσκεται συχνά σε θάμνους. Αναγνωρίζεται εύκολα από τους πορτοκαλί σαρκώδεις καρπούς , που μεγαλώνουν πολλά μαζί απάνω στο φυτό. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις πολύτιμες ιδιότητες του για την υγεία και ονομάστηκε έτσι λόγω των πλεονεκτημάτων του. Η ονομασία του προέρχεται από τις λέξεις ίππος (άλογο) και φαές, (φως, λάμψη), διότι στην αρχαιότητα, είχαν παρατηρήσει ότι τα άλογα που το έτρωγαν, αποκτούσαν περισσότερο βάρος και παρουσίαζαν λαμπερό τρίχωμα.



Το έλαιο ιπποφαές συγκεντρώνει πολλά ενδιαφέρον ενεργά συστατικά σε σημαντικές ποσότητες, όπως τα καροτενοειδές (προβιταμίνη Α) , την βιταμίνη Ε, τα αιθέρια λιπαρά οξέα (Ω 3 και Ω 6) , καθώς επίσης και το παλμιτικού οξύ (Ω 7). Επομένως το έλαιο ιπποφαές προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ιδανικό για τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, εξαιρετικό μαλακτικό και επουλωτικό για την επιδερμίδα.

Τρόπος παρασκευής : με ψυχρή έκθλιψη

Μέρος φυτού που εκθλίβεται : σπόρια

Βοτανική ονομασία : Hippophae rhamnoides

Άλλη ονομασία : Ανανάς της Σιβηρίας, ακανθώδης ιτιά, ελιά της Σιβηρίας

Ποιότητα : 100% αγνό και φυσικό, με ψυχρή έκθλιψη χωρίς χημική αγωγή, ποιότητα καλλυντική και βρώσιμη ("τρώγεται")

Οξειδωτική δύναμη : ελάχιστα ευαίσθητο

Χώρα προέλευσης : Κίνα

Καλλιέργεια : βιολογική, πιστοποιημένη Ecocert Greenlife

Ημερομηνία συμπίεσης : Νοέμβριο 2012 (Σειρά NHV0186)

Κατανάλωση πριν από : Νοέμβριο 2014 (Σειρά NHV0186)


Οργανοληπτικές ιδιότητες :

Όψη : Λιπαρό υγρό διαφανές
Χρώμα : πορτοκαλί
Άρωμα : σπορίου, φρουτώδης και ελαφρός πιπεράτο
Γεύση: σπορίου, φρούτου.
Πυκνότητα : 0.918-0.923

Τιμές σαπωνοποίησης : 184-210

Συντήρηση : Σταθερό φυτικό έλαιο, συντηρείται σε ένα ξηρό μέρος χωρίς φώς και ζέστη.

Ποσοστά λιπαρών οξέων :

Σειρά NHV0186.

αιθέρια πολύ-ακόρεστα λιπαρά οξέα (AGPI ή AGE) : λινολεϊκό οξύ (Ω 6, 36.98%), λινολενικό οξύ (Ω 3, 28.81%)
μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα (AGMI) : ολεϊκό οξύ (Ω 9, 20.19%), παλμιτολεϊκό οξύ (Ω 7, 0.46%)
Κορεσμένα λιπαρά οξέα (AGS) : παλμιτικό οξύ (7.91%), στεαρικό οξύ (2.95%)


Άλλα ενεργά συστατικά :

Καροτενοειδή , από τα οποία προβιταμίνη Α (40 mg/100g) : χαρίζει το χρώμα του εμποτισμένου ελαίου και υγιής υφή στην επιδερμίδα, δυνατά αντιοξειδωτικά, αντί-γήρανσης και φωτο-προστατευτικά.
Βιταμίνη Ε (300mg/100g) : φυσικό αντιοξειδωτικά
Φυτοστερόλες (από τα οποία Β-σιτοστερόλη) : βελτιώνει την επιδερμίδα και την μικρό-κυκλοφορία, περιορίζει την γήρανση της επιδερμίδας, αντί-φλεγμονώδες, προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.


Για την επιδερμίδα

Ιδιότητες :

Άριστη αντιοξειδωτική δραστηριότητα, αντιριζική, αντί-γήρανσης χάρη στο υψηλό επίπεδο του σε βιταμίνη Ε.
Επουλωτικό, ενισχύει τους μηχανισμούς ανάπλασης της επιδερμίδας, κυρίως σε περίπτωση εγκαύματος.
Καταπραϋντικό, ησυχάζει τις ερεθισμένες επιδερμίδες.
Το μεγάλο ποσοστό σε βιταμίνη Α προσφέρει ελαφριά προστασία κατά των υπεριωδών ακτινών.
Προετοιμάζει την επιδερμίδα στα μαύρισμα και αυξάνει την διάρκεια του.
Μαλακτικό : Κάνει την επιδερμίδα απαλή και ελαστική.
Ενδείξεις :

Ταλαιπωρημένες επιδερμίδες , χωρίς λάμψη.
Γερασμένες επιδερμίδες, άτονες
Εγκαύματα, πληγές, ουλές
Μαυρισμένες επιδερμίδες, γερασμένες από τον ήλιο.
Μερικές ιδέες για προϊόντα :

Αναδομητικά προϊόντα αντι-γήρανσης
Έλαια επούλωσης πληγών, σκασιμάτων, δερματοπαθειών,
Προϊόντα για τα εγκαύματα και εγκαύματα από τον ήλιο
Προϊόντα ελαφριάς προστασίας κατά του ήλιου.



Συνταγές του λεπτού



Καταπραϋντικό roll-on (περιορισμένα εγκαύματα) : 1 ml έλαιο ιπποφαές + 4 ml ζελέ Αλοή Βέρα + 1 ml αιθέριο έλαιο Λεβάντα η σταχυώδης .

Ανακατέψετε καλά πριν το τοποθετήσετε στο έγκαυμα.



Συνέργειες :

Αιθέρια έλαια από λεβάντα η σταχυώδης, ιταλικό ελίχρυσο, φαρμακευτικό φασκόμηλο και δενδρολίβανο βερμπενόνη για προϊόντα για τα εγκαύματα , ουλές και εγκαύματα από τον ήλιο.


Τρόπος και συμβουλές χρήσης :

Χρησιμοποιείτε μόνο του ή σε μείγμα μα άλλα αιθέρια έλαια ή άλλα βιολογικά έλαια, σε καθημερινή χρήση στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Λόγο του σημαντικού ποσοστού σε βιταμίνη Α, και του πορτοκαλί χρώμα του, συνίσταται να χρησιμοποιείτε σε επιλεγμένες ποσότητες :
Σε προϊόν για τον ήλιο, επιλέξτε μέγιστο ποσοστό 10%
Σε προϊόν για το πρόσωπο, επιλέξτε ποσοστό από 1 ως 5%


Τυπικές δοσολογίες


Για την κουζίνα

Χάρη στην αντιοξειδωτική ιδιότητα του Ισχυρό, το έλαιο ιπποφαές βοηθάει στο να μειώσει το της χοληστερίνης στις αρτηρίες.
Επιστημονική ερευνά απέδειξε ότι η κατάποση 5g ελαίου ιπποφαές σε καθημερινή βάση ισορροπούσε την σύνθεση της επιδερμίδας σε άτομα με ατοπικές δερματίτιδες .
Τρόπος και συμβουλές χρήσης : ½ ως 1 κουτάλι του καφέ 2 φορές την ημέρα, σε συμπλήρωμα της διατροφής.

Δείτε επίσης:
Τα βότανα της ευτυχίας
50 Τοπ συμβουλές με Βότανα και Υπερ-Τροφές που είναι στην υπηρεσία της Υγείας μας!!!
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Απογειώστε τον μεταβολισμό σας!

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


ftiaxnokallyntika.gr


*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.