Το Βατικανό και ποια είναι τα 15 πράγματα που δεν γνωρίζατε...                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Το Βατικανό και ποια είναι τα 15 πράγματα που δεν γνωρίζατε...

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Το Βατικανό και ποια είναι τα 15 πράγματα που δεν γνωρίζατε...

Το Βατικανό είναι το κέντρο του καθολικού χριστιανισμού και η έδρα του Πάπα.

Χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου, με έκταση 0,44 τετρ. χλμ. και πληθυσμό περίπου 1.000 άτομα. Πέρα από τα προφανή όμως, υπάρχουν πράγματα για το Βατικανό που δεν είναι ευρέως γνωστά. Ας δούμε μερικά:
- Η εθνική γιορτή του Βατικανού είναι η 13 Μαρτίου, ημερομηνία εκλογής του νέου Ποντίφικα.

- Το Βατικανό είναι το ένα από τα δύο κράτη στον κόσμο, όπου απαγορεύεται το διαζύγιο. Το άλλο είναι οι Φιλιππίνες, αλλά εκεί τουλάχιστον επιτρέπεται το διαζύγιο για τους μουσουλμάνους.

- Η Τράπεζα του Βατικανού είναι γνωστή και ως το Ινστιτούτο Έργων της Θρησκείας. Το μηχάνημα ΑΤΜ της τράπεζας αυτής, ίσως να είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει οδηγίες στα Λατινικά.

- Το 1997, το Βατικανό υπερασπίστηκε την παιδική σειρά "Pokemon", όταν αυτή κατηγορήθηκε από τις άλλες χριστιανικές ομάδες πως προωθεί την θεωρία της εξέλιξης.

- Το Βατικανό έχει ένα αστρονομικό τμήμα με ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου, το οποίο λέγεται Προηγμένης Τεχνολογίας Τηλεσκόπιο του Βατικανού και βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

- Το Βατικανό έχει το δικό του νόμισμα, τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, τον δικό του σταθμό τραίνων και την δική του εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

- Το Βατικανό πήρε το όνομά του από τον λόφο του Βατικανού, πάνω στο οποίο ιδρύθηκε το κρατίδιο.


- Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα κυκλοφορούσε μια φήμη, που έλεγε πως υπήρχε ένας θηλυκός Πάπας, η Πάπισσα Ιωάννα.

- Αν βάλουμε όλους τους πίνακες του Βατικανού σε μια σειρά, η σειρά αυτή θα έχει μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα.

- Το Βατικανό έχει την δική του ταχυδρομική υπηρεσία. Την υπηρεσία αυτή χρησιμοποιούν πολλοί Ιταλοί, καθώς συνήθως είναι πιο γρήγορη από την ιταλική.

- Σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, το Βατικανό δεν κάνει εμπόριο. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν όλα τα έσοδά του προέρχονται από τους τουρίστες.

- Το Βατικανό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, πράγμα που αυτόματα προσελκύει κλέφτες και απατεώνες. Ωστόσο, επειδή το Βατικανό δεν έχει δικές του φυλακές, στέλνει τους εγκληματίες που πιάνει στην Ιταλία.

- Η πλειοψηφία των πολιτών του Βατικανού, περίπου 600 άνθρωποι, ζουν στο εξωτερικό.

- Στο Βατικανό βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η οποία χωράει 60.000 ανθρώπους.

- Το Βατικανό είναι το μόνο κράτος, που αποτελεί ολόκληρο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Mr. Fantastic

Στην ενότητα μας "Κόσμος" μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα γεγονότα που γίνονται στον κόσμο !!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


el.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.