Γιατί να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τα ενεργειακά σαπούνια?                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Γιατί να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τα ενεργειακά σαπούνια?

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Γιατί να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τα ενεργειακά σαπούνια?

Γράφει η Ξανθή Μήτσου, ενεργειακή θεραπεύτρια


Γιατί να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τα ενεργειακά σαπούνια?
Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που μας επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σαπουνιού από τα πολύ παλιά χρόνια.
Στην Aρχαία Ελλάδα εντοπίζονται οι πρώτες μαρτυρίες για το σαπούνι στο νησί της Λέσβου, κοντά στο ιερό και θυσιαστήριο της θεάς Αρτέμιδας όπου γινόταν θυσίες και καύσεις των ζώων προς τιμή της.


Σύμφωνα με το μύθο οι νεροποντές παρέσερναν τα ζωικά υπολείμματα και τα καμένα λίπη μαζί με τις στάχτες από τα ξύλα της πυρράς σχηματίζοντας ένα κίτρινο ρυάκι που κατέληγε στο ποτάμι. Οι νοικοκυρές που έπλεναν τα ρούχα τους εκεί διαπίστωσαν ότι όταν το νερό γινόταν κίτρινο, τα ρούχα τους καθάριζαν καλύτερα. Έτσι το σαπούνι παίρνει το όνομά του από την ποιήτρια Σαπφώ, από παράφραση του ονόματός της. Αυτό πιστεύουμε εμείς, οι Έλληνες.

Οι Ρωμαίοι έχουν άλλη άποψη. Σύμφωνα με ένα μύθο στην αρχαία Ρώμη, ανακάλυψαν ένα καθαριστικό προϊόν στους πρόποδες του Βουνού Sapo. Εκεί υπήρχαν βωμοί όπου θυσιάζονταν τα ζώα στις θρησκευτικές τελετές. Το λιωμένο ζωικό λίπος και η ξύλινη τέφρα ενώνονταν με το νερό, με αποτέλεσμα στις όχθες του ποταμού Τίβερη να κάνει την εμφάνισή του το ίδιο κιτρινωπό υγρό. Η χημική αντίδραση ονομάστηκε σαπωνοποίηση ή «saponification» από το όνομα του όρους Sapo και το σαπούνι soap.

Από την άλλη…Ένα σαπωνώδες υλικό έχει βρεθεί σε κυλίνδρους αργίλου, στη Βαβυλώνα, που χρονολογούνται από το 2800 π.Χ. Ενώ ένας αιγυπτιακός πάπυρος από το 1500 π.Χ. περιγράφει μια διαδικασία παραγωγής σαπουνιού. Οι Κέλτες πιστεύουν ότι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που λούζονταν με το σαπούνι. Στη Γαλλία πιστεύουν ότι είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε το ελαιόλαδο για την παρασκευή σαπουνιού δημιουργώντας το γνωστό “castille soap”. Με λίγα λόγια μεγάλη και αδιευκρίνιστη η ιστορία του σαπουνιού και το πιο πιθανό όλοι να έχουν τα δίκια τους!


Το ταξίδι του σαπουνιού μεχρί τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα μεγάλο. Η εξέλιξή του ακόμα μεγαλύτερη. Η παρασκευή του άλλοτε απλή και άλλοτε περίπλοκη. Η χρήση του είτε αφορά την καθαριότητα, είτε την ομορφιά, είτε τη θεραπεία, το καθιστά ανεκτίμητο σύμμαχο. Εδώ θα εστιάσουμε στη δράση του ως εξαγνιστικό, προστατευτικό και προσελκυστικό. Ένας πολύτιμος μπαλαντέρ στα χέρια σας, με λίγα λόγια.

Για να συνοψίσουμε το ενεργειακό σαπούνι είναι κατάλληλο στο να σας βοηθήσει να διώξετε την κακή ενέργεια που συσσωρεύεται πάνω σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σας παρέχει τη θετική ενέργεια που χρειάζεστε. Επίσης είναι ιδανικό για να σας προσφέρει εξαγνισμό και προστασία. Μια άλλη ιδιότητά του είναι αυτή της προσέκλυσης ευημερίας, αφθονίας και έρωτα.

Δεν υπάρχει καμία φοβερή συνταγή που θα πρέπει να ακολουθήσετε, κατά γράμμα, στην παρασκευή του ενεργειακού σαπουνιού. Προσθέστε σε μια οποιαδήποτε βάση σαπουνιού τα κατάλληλα αιθέρια έλαια και βότανα και έχετε στη κατοχή σας το δικό σας ιδιαίτερο ενεργειακό σαπούνι. Κατά την προσωπική μου άποψη, οποιαδήποτε παρασκευή ή κατασκευή ενεργειακού προϊόντος θα πρέπει να γίνεται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, να έχει τη δική του σφραγίδα και τη δική του δυναμική. Με αυτό τον τρόπο έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προσαρμοσμένα στις προσωπικές του ξεχωριστές ανάγκες.

Η Ξανθη Μήτσου θα συντονίσει εργαστήριο με τίτλο Σεμινάριο παρασκευής ενεργειακού σαπουνιού στις 15 Οκτωβρίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώΣτην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω από τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


enallaktikiagenda.gr/

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.