Δείτε φωτογραφίες από τον θολωτό οικογενειακό τάφο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία Μύλασα της Μικράς Ασίας!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Δείτε φωτογραφίες από τον θολωτό οικογενειακό τάφο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία Μύλασα της Μικράς Ασίας!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Δείτε φωτογραφίες από τον θολωτό οικογενειακό τάφο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία Μύλασα της Μικράς Ασίας!

Στην περιοχή της αρχαίας πόλης Μύλασα (σημερινή Μίλας -Milas στην τουρκική επαρχία Μούουλα (Muğla) στα νοτιοδυτικά παράλια της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια ανασκαφών ανακαλύφθηκε θολωτός τάφος που εκτιμάται ότι είναι 2.400 ετών.Ο διευθυντής του μουσείου της σημερινής Μίλας, Γκουλνάζ Σαρβάν, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι η Μύλασα υπήρξε πρωτεύουσα της Καρίας και έχουν βρεθεί εκεί πλούσια ευρήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ερείπια αυτής της αρχαίας πόλης που χτίσθηκε πριν από 2600 χρόνια έχουν χαρακτηρισθεί ως προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή.

Στο θολωτό τάφο βρέθηκε σαρκοφάγος, ο οποίος όμως κατά την ανασκαφή καταστράφηκε ένα μέρος του.

Δημιουργήθηκε μια αρχαιολογική ομάδα που έκανε σωστική ανασκαφή, στο θολωτό τάφο. Βρέθηκαν οστά από τέσσερα μέλη οικογένειας, καθώς και στάχτη σε αγγεία που προφανώς πρόκειται για υπολείμματα νεκρών που έχουν καεί.

Στον τάφο βρέθηκαν ακόμη αντικείμενα των νεκρών καθώς περιδέραια, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Χουριέτ’.


Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστα ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


© mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.