Το άνθος του Λωτού...                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Το άνθος του Λωτού...

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Το άνθος του Λωτού...

Ο λωτός είναι ένα πολύ γνωστό Βουδιστικό σύμβολο, που χρησιμοποιείται ελεύθερα στην ζωγραφική και γλυπτική, αλλά λιγότερο γνωστό είναι το νόημα του. Τα φυτά του λωτού τυπικά φυτρώνουν σε βαλτώδη νερά.Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, βαθιά ριζωμένα στο σκοτάδι και τη φθορά, τα φυτά, παρ’ όλα αυτά, αναπτύσσονται στην επιφάνεια, όπου ανθίζουν σε λουλούδια της πιο εξαιρετικής και απίθανης ομορφιάς.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα Βουδιστικά σύμβολα, έτσι και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Αλλά ίσως το πιο αυτονόητο είναι ότι, ακόμη κι αν μπορεί να έχουμε τις ρίζες μας σε περιστάσεις που εμπεριέχουν κακουχίες, αρνητικότητα, ή ηθικά συντρίμμια, η υπέρβαση συνεχίζει να είναι δυνατή. Είναι δυνατή για το ίδιο το γεγονός αυτής της δυσκολίας, της αρνητικότητας, και της ηθικής κατάρρευσης - έχοντας βιώσει τον πόνο από όλο αυτό, να θέλουμε να φύγουμε μακριά του.

Όπως και ο λωτός, έχουμε τη δυνατότητα να υψωθούμε πάνω από αυτό, και να αντιληφθούμε την αληθινή φύση μας σε μια άνθηση απαράμιλλης και εξαιρετικής λάμψης. Αυτός είναι ο τελικός προορισμός του ταξιδιού της συνειδητής προσοχής μας: η συνειδητοποίηση όχι μόνο της απέραντης, γαλήνιας και καλοπροαίρετης φύσης του νου μας, αλλά και των πιο αγνών κινήτρων μας καθώς και της ακεραιότητάς μας. Η δυνατότητα που ήδη κατέχουμε βρίσκει την τελική και πιο αυθεντική έκφραση της σε αυτή την παρθένα και ένδοξη ανθοφορία.

(Απόσπασμα από το βιβλίο του David Michie "Mindfulness Is Better Than Chocolate: A practical Guide to Enhanced Focus and Lasting Happiness in a World of Distractions"Στην ενότητα μας "Αυτογνωσία" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο το θέμα αυτό!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και ή κοινοποιήστε το στους φίλους σας κάνοντας κλικ παρακάτω στα εικονίδια με τα κοινωνικά δίκτυα !


conspiracyfeeds

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.