Διαβάστε για τον συνδυασμό καφέ και στομαχιού                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Διαβάστε για τον συνδυασμό καφέ και στομαχιού

..

Διαβάστε για τον συνδυασμό καφέ και στομαχιού

Από: Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Ο καφές αποτελεί ένα ρόφημα καθημερινής κατανάλωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να τον καταναλώσουν, από φόβο και μόνο μήπως τους πειράξει στο στομάχι.
Ιδιαιτέρως για είδη καφέ όπως ο στιγμιαίος ακούγονται πολλά μυθεύματα, τα οποία είναι σημαντικό να διερευνώνται.Προς την κατεύθυνση αυτή εκπονήθηκε στη χώρα μας μια πολύ σημαντική μελέτη από το τμήμα Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου και διερευνήθηκε η επίδραση που έχουν διάφοροι τύποι καφέ – ένας εκ των οποίων και ο κρύος στιγμιαίος καφές - στο γαστρεντερικό σύστημα, την πίεση και το στρες. Από τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης φάνηκε ότι η κατανάλωση καφέ δε συσχετίστηκε με γαστρεντερικά συμπτώματα ή αυτοαναφερόμενο στρες, καταρρίπτοντας έτσι το μύθο ότι ο καφές και ιδιαίτερα ο κρύος στιγμιαίος προκαλεί προβλήματα στο στομάχι, σε ανθρώπους φυσικά που δεν πάσχουν από γαστρεντερικά νοσήματα.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για άτομα με βεβαιωμένη πάθηση, όπως έλκος στομάχου, γαστρίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή κάποια άλλη νόσο του στομάχου, τον πρώτο λόγο έχει ο θεράπων ιατρός σε συνεργασία με εξειδικευμένο κλινικό διαιτολόγο, για να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες σε σχέση με τα τρόφιμα και τα ροφήματα που πρέπει να καταναλώνονται.

Δείτε επίσης:
Μαϊντανός : Μυρωδικό με εξαιρετική θρεπτική αξία
Το σέλινο καταπολεμά την απώλεια μνήμης.
Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες
Ιδιότητες Βασιλικού
Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας