Πώς τα παραπάνω κιλά προκαλούν άπνοιες στον ύπνο                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πώς τα παραπάνω κιλά προκαλούν άπνοιες στον ύπνο

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Πώς τα παραπάνω κιλά προκαλούν άπνοιες στον ύπνο

Από τη Χριστίνα Κατσαρού, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr

H άπνοια ύπνου -ή αλλιώς αποφρακτική υπνική άπνοια- αποτελεί μια διαταραχή του ύπνου, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.
Χαρακτηριστικό της είναι η διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα και να επαναληφθεί πολλές φορές μέσα στη νύχτα.

Δείτε επίσης: Βότανα για αδυνάτισμα

Αποτέλεσμα είναι το άτομο να ξυπνά ή να μεταβαίνει από βαθύ ύπνο σε ένα ελαφρύτερο στάδιο ύπνου, επαναφέροντας έτσι την αναπνοή. Ωστόσο, η παραπάνω διαδικασία υποβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου και οδηγεί σε αυξημένο αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, οι συχνές αφυπνίσεις δε γίνονται αντιληπτές από το άτομο, το οποίο ξυπνά κουρασμένο ακόμη κι αν έχει κοιμηθεί αρκετές ώρες.

Δείτε επίσης: 5 Ημέρες για αποτοξίνωση, ενέργεια, υγεία, αδυνάτισμα

Βέβαια, οι επιπτώσεις της άπνοιας ύπνου δεν περιορίζονται στο έντονο αίσθημα κόπωσης και τις συνέπειες που μπορεί αυτό να έχει στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του ατόμου. Ειδικότερα, πρόκειται για μια διαταραχή που συνδέεται με σοβαρότερα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, οι αρρυθμίες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Δείτε επίσης: Οξινες και αλκαλικες τροφες στη θαυματουργή διαιτα - διατροφη pH που κάνει καλό και στην υγεια μας


Οι αιτίες εμφάνισης άπνοιας ύπνου ποικίλουν και περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- οργανικά αίτια, τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, αλλά και συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως είναι για παράδειγμα το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως η συχνότερη εμφάνιση του προβλήματος οφείλεται και στα υψηλά ποσοστά υπέρβαρου και παχυσαρκίας, καθώς το αυξημένο σωματικό βάρος αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση άπνοιας ύπνου.

Δείτε επίσης: Σκορδο-δίαιτα: Η αποτελεσματικότητά της… μυρίζει από χιλιόμετρο!

Μάλιστα, ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών δείχνουν πως η άπνοια ύπνου και το αυξημένο σωματικό βάρος είναι πιθανό να δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο, με το υπερβάλλον βάρος να προκαλεί ή να επιδεινώνει την άπνοια ύπνου κι εκείνη με τη σειρά της να οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, επηρεάζοντας τα επίπεδα όρεξης και σωματικής δραστηριότητας του ατόμου. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η απώλεια βάρους μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, βελτιώνοντας την ποιότητα ύπνου.

Δείτε επίσης:
Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες
Ιδιότητες Βασιλικού
Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης
Το θαυματουργό σκόρδο καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων
Το κρεμμύδι στο μικροσκόπιο

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


neadiatrofis.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.