Πολύμηνο ιστορικό κλήσεων iPhone στο iCloud, κερκόπορτα για το απόρρητο;                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πολύμηνο ιστορικό κλήσεων iPhone στο iCloud, κερκόπορτα για το απόρρητο;

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Πολύμηνο ιστορικό κλήσεων iPhone στο iCloud, κερκόπορτα για το απόρρητο;

Εκτός από την τήρηση του ιστορικού στους διακομιστές του iCloud, ο αυτόματος συγχρονισμός του ιστορικού κλήσεων θεωρείται ανεπιθύμητος όταν τα μέλη της ίδιας οικογένειας χρησιμοποιούν διαφορετικά iPhone με το ίδιο όμως Apple ID, αφού τότε βλέπουν στο τηλέφωνό τους όλοι όλες τις κλήσεις που έγιναν ή χάθηκαν σε κάθε μέλος, την ημερομηνία και τη διάρκειά τους. Η Apple συνιστά να μην χρησιμοποιείται το ίδιο Apple ID, αλλά η Οικογενειακή Κοινή Χρήση.


To ιστορικό κλήσεων των κατόχων iPhone αποθηκεύεται επί τέσσερις μήνες στο iCloud, στους διακομιστές της Apple στους οποίους οι αστυνομικές υπηρεσίες μπορούν να απαιτήσουν πρόσβαση, σημειώνει πληθώρα μέσων ενημέρωσης όπως το Intercept και το Forbes. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η «διευκόλυνση» αυτή δεν ήταν ένα ευρύτερα γνωστό χαρακτηριστικό των τηλεφώνων της Apple με iOS 8 ή νεότερο. Η Apple, σημειώνουν, αρνείται κατηγορηματικά ότι μπορεί να παραχωρήσει πρόσβαση στα iPhone κατόπιν δικαστικής εντολής, εντούτοις στο iCloud η Apple διατηρεί στα χέρια της τα κλειδιά.

Επιπλέον, στις συσκευές με iOS 10, το ιστορικό κλήσεων από εφαρμογές ιντερνετικής τηλεφωνίας, όπως το FaceTime, το Skype, το WhatsApp και το Viber επίσης συγχρονίζεται στο iCloud.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λήψη εφεδρικών αντιγράφων από το iPhone ή το iPad στο iCloud, τότε όλα τα μηνύματα, το ιστορικό κλήσεων και οι σημειώσεις που τηρούνται εκεί είναι αποθηκευμένα στο iCloud. Η πρόσβαση στα ευαίσθητα αυτά στοιχεία θα αποκάλυπτε πολλά για τον χρήστη.

Όταν δύο ή περισσότεροι χρήστες μοιράζονται το ίδιο Apple ID (π.χ. σε μια οικογένεια ή ένας χρήστης με δύο iPhone, ένα για επαγγελματική και ένα για προσωπική χρήση), το ιστορικό των κλήσεών τους -αναπάντητες ή όχι κλήσεις, διάρκεια κλήσης- συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές. Σύζυγοι και παιδιά γνωρίζουν τις κλήσεις που δέχτηκαν ή έκαναν τα μέλη της οικογένειάς τους. Το επαγγελματικό iPhone έχει το ιστορικό κλήσεων του προσωπικού iPhone, αφού γίνεται αυτόματα συγχρονισμός με τη μεσολάβηση του κοινού λογαριασμού στο iCloud.

Ο μόνος τρόπος για να μην συμβαίνει αυτό είναι να μην χρησιμοποιείται το ίδιο μοναδικό αναγνωριστικό Apple ID σε διαφορετικά iPhones. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσει το iOS να συγχρονίζει το ιστορικό των κλήσεών τους.

Μια άλλη επιλογή είναι η απενεργοποίηση του iCloud Drive (και όχι του iCloud γενικότερα), γεγονός που θα απαγορεύσει σε άλλα apps να αποθηκεύουν έγγραφα, ή backup (π.χ. από το WhatsApp) στο cloud.

H Apple συνιστά να μην χρησιμοποιείται το ίδιο Apple ID σε διαφορετικές συσκευές και να ενεργοποιείται παράλληλα το Οικογενειακή Κοινή Χρήση, παρά το γεγονός ότι έτσι τα μέλη της οικογένειας δεν θα έχουν πρόσβαση στις κοινές φωτογραφίες τους στο iCloud Photo Library.

Όταν ο ίδιος χρήστης χρησιμοποιεί δύο iPhone με το ίδιο Apple ID, τότε συνιστάται η απενεργοποίηση του iCloud Drive σε μια από τις δύο συσκευές, αν και έτσι δεν θα χρησιμοποιείται σε αυτή η iCloud Photo Library και τα iCloud backup.


Η ανακάλυψη του call sync σε iPhone με κοινό Apple ID έχει προκαλέσει νέα συζήτηση για την προστασία από την κατάχρηση της εξουσίας, καθώς οι χρήστες διαμαρτύρονται ό,τι η Apple εσκεμμένα δεν έκανε σαφές ότι το ιστορικό των κλήσεών τους δεν είναι τόσο καλά προστατευμένο όσο στη φυσική συσκευή.

To TechCrunch επισημαίνει ότι με δικαστική εντολή, η Apple μπορεί να κοινοποιήσει δεδομένα από το iCloud. Χωρίς εντολή, χάκερ μπορούν να αρκεστούν στην υποκλοπή Apple ID (συνήθως το e-mail) και password (που μπορεί να χρησιμοποιείται σε άλλες υπηρεσίες που έχουν υποστεί χάκινγκ). Γι'αυτό κρίνεται απαραίτητη η χρήστη ασφάλειας δύο επιπέδων -τότε απαιτείται ένας έξτρα κωδικός που εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone ή του iPad (και επομένως, πρόσβαση στη συσκευή) ή στέλνεται με SMS σε έμπιστο αριθμό τηλεφώνου.

Η Elcomsoft, μια εταιρεία λογισμικού που αναπτύσσει λογισμικό για τις συσκευές της Apple και την εξαγωγή δεδομένων από αυτές, σημειώνει πως ο συγχρονισμός του ιστορικού κλήσεων στο cloud γίνεται σε όλες τις συσκευές με Android 6.0 ή νεότερο στις οποίες χρησιμοποιείται ο ίδιος λογαριασμός Google (Google Play Services). Ομοίως, στα Windows 10 Mobile το ιστορικό κλήσεων μεταφέρεται αυτόματα από συσκευή Windows 10 σε συσκευή Windows 10 που χρησιμοποιείται ο ίδιος λογαριασμός Microsoft.

Στην ενότητα μας "Τεχνολογία” μπορείτε να δείτε τα πάντα γύρω απο τα τεχνολογικές ανακαλύψεις!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


tech.in.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.