Πως μπορούμε να κατακτήσουμε αισίως τα 130 έτη.....!!!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Πως μπορούμε να κατακτήσουμε αισίως τα 130 έτη.....!!!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Πως μπορούμε να κατακτήσουμε αισίως τα 130 έτη.....!!!

Στην διαπίστωση ότι όσα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000 θα μπορούν να προσδοκούν ότι θα ζήσουν μέχρι τα 130 χρόνια τους, και ότι ο χρόνος τελικά δεν αποτελεί μονόδρομο αλλά
το βιολογικό ρολόι μπορεί να γυρίσει πίσω με την δική μας αποφασιστικότητα και την συμβολή της Αναγεννητικής Ιατρικής, κατέληξαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην διημερίδα των Σπετσών με θέμα: «Η Ιατρική του αύριο σήμερα - το κλασσικό δεν γερνάει ποτέ» που διοργανώθηκε στις 24-26 Μαΐου.


Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας στον ιστορικό χώρο της Αναργυρείου -Κοργιαλενείου Σχολής ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους,Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης (ΕΕΕΠΙΑ) και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής, έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του: «η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια. Ο ρόλος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και θέλουν να είναι υγιείς να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι 'αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up που ακούμε τόσα χρόνια».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε: «Γι 'αυτό η προσέγγιση γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση, εννοώντας την “αντιγήρανση εκ των έσω” ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ και το πώς μπορούμε να “γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι του οργανισμού”»

Χαιρετίζοντας την διεξαγωγή της διημερίδας στο νησί ο Διευθυντής Ερευνών ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, κ. Ευστάθιος Γκόνος, χαρακτήρισε τις Σπέτσες ως «Μέκκα της επιστήμης» υπενθυμίζοντας κάτι ελάχιστα γνωστό: «19 νομπελίστες της γενετικής και της βιολογίας και συνολικά 450 επιστήμονες συναθροίζονται από το 1966 στις Σπέτσες κάθε χρόνο για τα σεμινάρια τους».

Δείτε επίσης: Αντιγήρανση με φύκια!

Αναφορικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ Στάθης Γκόνος τόνισε : «Οι προβλέψεις λένε ότι 1 στα 4 παιδιά που γεννήθηκαν την τρίτη χιλιετηρίδα, αισίως θα φτάσουν τα 120 χρόνια ζωής». Διευκρίνισε ωστόσο ότι : "Το θέμα μας είναι ότι ζούμε πολύ περισσότερο από την περίοδο που είμαστε αναπαραγωγικά ικανοί δηλαδή στα 45-50 την εποχή που έρχεται η εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αυτό αφορά και τους άνδρες αφού πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι άνδρες που τεκνοποιούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία και διανύουν ένα είδος εμμηνόπαυσης, τα παιδιά τους θα γεννηθούν με σειρά από γενετικές ανωμαλίες δεδομένου ότι προϊόντος του χρόνου έχουμε συσσώρευση βλαβών. Και κατέληξε:


«Αυτή τη στιγμή το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα για τους άντρες είναι τα 78 έτη ενώ για τις γυναίκες τα 82 έτη, ενώ ότι το 1980 όσοι από εμάς ζούμε σε αστικά κέντρα, έχουμε πέσει από τη σειρά γιατί έχουμε επιβαρύνει τον τρόπο ζωής».

Ο Professor Brian Clark, λόγω έκτακτου προσωπικού προβλήματος δεν παρέστη διά ζώσης αλλά μέσω Skype μετέφερε τις δικές του επιστημονικές ειδήσεις :
εντείνεται η επιστημονική αμφισβήτηση της υπερχρήσης των αντιοξειδωτικών που ενδέχεται να προκαλεί καρκίνο.

τα πειράματα πρέπει να γίνονται και στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους για να υπόκεινται σε πιο εξατομικευμένες και ασφαλείς θεραπείες και σωστότερα φάρμακα "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι" κατέληξε ο κ Clark “για να υποβαλλόμαστε σε πανομοιότυπες θεραπείες και αγωγές .

Δείτε επίσης: Μεσογειακή διατροφή και γυμναστική προλαμβάνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Η φράση κλειδί στην αντιγήρανση είναι " ακολουθώ σωστό συνετό τρόπο ζωής, τρέφομαι υγιεινά και κινούμαι όσο περισσότερο μπορώ".

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Λυράκης Παναγιώτης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τους συνέδρους για την επιλογή των Σπετσών και δεσμεύτηκε να συμβάλει με ενέργειες του ώστε να βελτιώσει την υποδομή, για την διεξαγωγή παρόμοιων συναντήσεων κύρους .

Δείτε επίσης:
ΩΜΟΦΑΓΙΑ: Η επαναστατική πρόταση!!!!
Μπαχαρικά & Θεραπευτική Χρήση
Tα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα
Γλυκό και πικάντικο body scrub
Φτιάξε κρέμα σώματος με λεβάντα!

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


periergaa

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.