Το έτος 2048 είναι το καταληκτικό έτος για την ύπαρξη ψαριών στις θάλασσες...                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Το έτος 2048 είναι το καταληκτικό έτος για την ύπαρξη ψαριών στις θάλασσες...

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Το έτος 2048 είναι το καταληκτικό έτος για την ύπαρξη ψαριών στις θάλασσες...

Από την LIFO TEAM

Τα στοιχεία για την υπεραλίευση είναι δραματικά και οι ειδικοί προειδοποιούν πως σύντομα η καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμηEίναι η ώρα να επανεξετάσουμε τις συνήθειες διατροφής μας καθώς σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της WWF οι ωκεανοί μας εξαντλούνται από ψάρια και οι δραματικές συνέπειες αναμένεται να φανούν πιο σύντομα από το αναμενόμενο.
«Αν η σημερινή κατάσταση δεν βελτιωθεί και οι όροι αλιείας δεν αλλάξουν τα αποθέματα όλων των ειδών που αλιεύονται σήμερα για τη διατροφή προβλέπεται να καταρρεύσουν το 2048», αναφέρει η έκθεση με στοιχεία δέκα ετών.

Ο παγκόσμιος αλιευτικός στόλος είναι 2-3 φορές μεγαλύτερος από όσο μπορούν να υποστηρίξουν με βιώσιμο τρόπο οι ωκεανοί μας - που σημαίνει ότι η βιομηχανία καταναλώνει περισσότερα ψάρια από όσα οι θάλασσες μπορούν να προσφέρουν.

Σύμφωνα με διεθνείς ΜΚΟ, το 53 τοις εκατό της αλιείας του κόσμου - τα μέρη όπου αλιεύονται τα ψάρια - έχει αξιοποιηθεί πλήρως και το 32 τοις εκατό βρίσκεται σε διαδικασία υπερεκμετάλλευσης με πορεία προς εξάντληση.

Ο τόνος είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα της ασύδοτης αλίευσης και κατανάλωσης καθώς οι πληθυσμοί τους βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης και σημειώνουν ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων έχει απομείνει μόνο το 2,6% των ψαριών αυτών σε σχέση με τον πληθυσμό τους πριν από μερικά χρόνια. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως το είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε δύο χρόνια, επηρεάζοντας παράλληλα και άλλα θαλάσσια είδη της αλυσίδας. Παράλληλα σημειώνουν πως δεκάδες άλλα είδη απειλούνται καθώς είναι παράπλευρες απώλειες της αλιείας και ενώ ουσιαστικά δεν είναι στη λίστα των επιθυμητών ψαριών, βρίσκονται παγιδευμένα στα δίχτυα.

Το παράδειγμα του τόνου είναι επίσης σημαντικό για να διαπιστώσει κανείς πώς η εξαφάνισή του θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από το να κάνει το σούσι σπάνιο. Ο τόνος είναι ένα αρπακτικό είδος που βρίσκεται στην κορυφή της υποβρύχιας τροφικής αλυσίδας και η απώλειά του θα ανέτρεπε την ισορροπία της θαλάσσιας ζωής και συντριβή άλλων ειδών.

Στην ενότητα μας "Προειδοποιήσεις" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


lifo.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.