Για προβλήματα στα μάτια, μειώνουν τον κίνδυνο τα ω-3 λιπαρά!!!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Για προβλήματα στα μάτια, μειώνουν τον κίνδυνο τα ω-3 λιπαρά!!!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Για προβλήματα στα μάτια, μειώνουν τον κίνδυνο τα ω-3 λιπαρά!!!

Από τη Χριστίνα Κατσαρού, επιστημονική συνεργάτη diatrofis.gr


Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Ophthalmology, δείχνει πως η υψηλότερη πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αμφιβληστροειδοπάθειας σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περίπου 3.500 διαβητικούς ασθενείς, ηλικίας 55-80 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για διάστημα 6 ετών.

Δείτε επίσης: Οι τροφές με τα περισσότερα Ω3 λιπαρά

Η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων αξιολογήθηκε με χρήση ερωτηματολογίων συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, μέσω των οποίων εκτιμήθηκε κατά πόσο οι εθελοντές κατανάλωναν τη συστηνόμενη ποσότητα ω-3 λιπαρών, δηλαδή 500 mg/ ημέρα.

Δείτε επίσης: Η διατροφική αξία της γλυστρίδας

Συνολικά, φάνηκε πως οι συμμετέχοντες που έφταναν τη συστηνόμενη ημερήσια πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων, είχαν 48% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης διαβητικής αμφιβληστροειδο-πάθειας, συγκριτικά με όσους δεν την έφταναν.

Δείτε επίσης: Τα λίπη και τα έλαια και ο ρόλος τους στην καθημερινή διατροφή!

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης βρίσκονται σε συμφωνία με τα δεδομένα που έχουν προκύψει από πειραματικές μελέτες, σχετικά με την παθογένεση της νόσου, ενώ παράλληλα, επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των ω-3 λιπαρών ως «καλών» λιπαρών που συνδέονται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Δείτε επίσης:
Μαϊντανός : Μυρωδικό με εξαιρετική θρεπτική αξία
Το σέλινο καταπολεμά την απώλεια μνήμης.
Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες
Ιδιότητες Βασιλικού
Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


diatrofis.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.