Μνημεία αιώνων - Χαλανδρίτσα                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Μνημεία αιώνων - Χαλανδρίτσα

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Μνημεία αιώνων - Χαλανδρίτσα

Επισκέψιμος με δωρεάν είσοδο ο μυκηναϊκός
οικισμός της Χαλανδρίτσας
Κείμενο: Γιάννης Μαντάς
Φωτογραφίες: Φίλιππος Κατσιγιάννης

Εσκαβαν για να φτιάξουν το τοπικό κέντρο υγείας κι έπεσαν πάνω σε μια αρχαία πολιτεία. Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η ιστορία της ανακάλυψης του μυκηναϊκού οικισμού της Χαλανδρίτσας, που ήρθε στο φως στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, στον λόφο Σταυρός.Εκτείνεται σ’ ολόκληρη σχεδόν την επιφάνεια του λόφου και χρονολογείται στην Υστεροελλαδική φάση της εποχής του Χαλκού (13ος-12ος π.Χ. αι.). Το ασυνήθιστο του οικισμού είναι τα μικρά, βρεφικά «ταφάκια» σε κάποια από τα σπίτια του, που φανερώνει τους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς των Μυκηναίων.

Μικρά, βρεφικά «ταφάκια» φανερώνουν τους ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς των Μυκηναίων

Ο χώρος είναι επισκέψιμος με δωρεάν είσοδο. Μέσα στην ίδια τη Χαλανδρίτσα, πολύ κοντά στην πυροσβεστική, θα δεις τον φράγκικο Πύργο του Τρεμούιγ (Tremouille), ένα κτίσμα του 13ου αι. που αποτελούσε την έδρα του τοπικού ηγεμόνα της εποχής, όταν η Χαλανδρίτσα ήταν αυτόνομη βαρονία.

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


thetravelbook.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.