Ένα Κοσμικό Αντηχείον-Δίαυλος Επικοινωνίας - Πύθιον Ολύμπου                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ένα Κοσμικό Αντηχείον-Δίαυλος Επικοινωνίας - Πύθιον Ολύμπου

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ένα Κοσμικό Αντηχείον-Δίαυλος Επικοινωνίας - Πύθιον Ολύμπου

εικ. Το Πύθειο Ολύμπου. Στο φόντο οι πρόποδες του Ολύμπου "Παππούς" και "Καστρί" (credits: wikipedia)

Ένα απροσδόκητο μυστικό φαίνεται να κρύβεται κοντά στον Όλυμπο, το οποίο ενδεχομένως είναι ενδεικτικό μίας αρχαίας τεχνολογίας βασισμένη στην μορφολογία του τόπου και άλλων φυσικών ιδιομορφιών της γης και του τόπου…Το Πύθιο είναι οικισμός του Δήμου Ολύμπου της περιφερειακής ενότητας Λάρισας. Βρίσκεται χτισμένο στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Ολύμπου, σε αμφιθεατρική θέση και σε υψόμετρο περίπου 650 μέτρων. Η λέξη Πύθιο προέρχεται πιθανότητα από τον θεό Πύθιο Απόλλωνα της ελληνικής μυθολογίας.

Οι αναφορές του Πυθίου ανάγονται στην ομηρική εποχή, όπως προκύπτει και από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη (επιγραφές, κολώνες, νομίσματα, ναός του Απόλλωνα). Αναφέρεται από τον Έλληνα ιστορικό Πλούταρχο, τον Ρωμαίο ιστορικό Τίτο Λίβιο, τον Έλληνα Πτολεμαίο στη «Γεωγραφία» του με γεωδαιτικές συντεταγμένες και από πολλούς άλλους. Το Πύθιο αποτέλεσε στην αρχαιότητα μαζί με τα χωριά Δολίχη και Άζωρος την Περραιβική Τρίπολη (Perrhaebia, συμπολιτεία, το Κοινόν των Περραιβών) παίζοντας κυρίαρχο ρόλο.

Πιθανολογείται ότι στον λατρευτικό χώρο του Πυθίου, θυσίασε στο θεό Δία ο Μέγας Αλέξανδρος (πριν από μερικές δεκαετίες σώζονταν ο αντίστοιχος βωμός) λίγο πριν εκστρατεύσει προς την Ασία κατά την στρατολόγηση πολεμιστών και ιππέων από τη Θεσσαλία. Το χωριό βρίσκεται δίπλα στην Εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας (25 Km από Ελασσόνα) και η στρατηγική θέση που κατέχει υπήρξε παλαιότερα καθοριστική αφού ελέγχονταν τα στενά της Πέτρας μεταξύ των Πιερίων και του Ολύμπου, θέση όπου διαδραμματίστηκε στην αρχαιότητα η μάχη της Πύδνας μεταξύ των Ρωμαίων και των Μακεδόνων.

Ο Πλούταρχος στο βίο του «Αιμιλίου Παύλου» αναφέρεται στην πρώτη μέτρηση της υψομετρικής διαφοράς που έγινε από τον Ξεναγόρα στο ιερό του Πύθιου Απόλλωνα στην κορυφή του Ολύμπου. Ακόμα στο Πύθιο υπάρχουν κτερίσματα βυζαντινού φρουρίου, καθώς και βυζαντινές αγιογραφίες και επιγραφές σε βράχους όπου υπήρχαν ασκητάρια. Πρόσφατες ανασκαφές, σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από το χωριό στη θέση «Τοπόλιανι», έφεραν στο φως πιθανότατα τον ναό του Πυθίου Απόλλωνα.

Αυτά, ως εισαγωγή, από το wikipedia.

Η αμφιθεατρική μορφολογία του, όπως βλέπετε στην επάνω εικόνα, ίσως, είναι ενδεικτική για αυτό που μας μεταφέρει ο Fileas Fong:

»ΑΝΤΗΧΕΙΟΝ »

«Το Πύθιον (Σέλος) στο πέρασμα των Αιώνων» του Ι. Αδάμου :
-«Το Πύθιον ήταν ένας μοναδικός τόπος για τη λειτουργία στον τόπο αυτό δημιουργείται ένα φαινόμενο που μόνο σε ορισμένα μέρη του Ελλαδικού χώρου παρατηρείται.

-Ένας τόπος στον οποίο μπορούν ν` ανακλώνται, όλα τα συμπαντικά, ηλεκτρομαγνητικά κύματα… το έτος 1968 στο Πύθιο παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο που έκανε τους κατοίκους να τρομοκρατηθούν.

-Σε κάποιο σπίτι άκουγαν οι ένοικοι και ο κόσμος ήχους κουδουνιών και φωνές, λες και έβγαιναν μέσα απο την γη.

-Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε και πολλοί εξέλαβαν το φαινόμενο ως «δαιμονικό».

-Ύστερα από έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι «ο χώρος αυτός λειτουργεί σαν «Αντηχείον» δηλαδή δέχεται,ποιος ξέρει, από μακρινές αποστάσεις ήχους οι οποίοι στο σημείο αυτό ανακλώνται.

-«Ήξεραν φαίνεται οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που έκαναν Μαντεία και ιερά που παρουσίαζαν υπερφυσικές δυνάμεις».

-Πραγματικά εκεί που βρισκόταν Μαντεία και τα ιερά, ήταν κοσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας των Ελλήνων με τους θεούς τους με τους οποίους συνομιλούσαν απ’ ευθείας· μια πραγματικότητα που η σημερινή άγνοια ονόμασε τσαρλατανισμό.!!!

-Απο το εργο του ΑΡΙΣΤΑΙΑ !!!

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


diadrastika.com

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.