Φτιάχνουμε: Παστέλι σύκο µε καρύδια!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Φτιάχνουμε: Παστέλι σύκο µε καρύδια!

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Φτιάχνουμε: Παστέλι σύκο µε καρύδια!

Λεία Παπαευστρατίου
Φωτογραφία: Θανάσης Ταμβακίδης


Ένα νόστιμο και δυναμωτικό σνακ που γίνεται εύκολα και θα χαρούν όλες τις ώρες της ημέρας όσοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν αδυναμία στα σύκα.



Θα χρειαστείτε
(Για 5 μερίδες)
● 2 κιλά φρέσκα σύκα
● 750 γρ. ζάχαρη
● 300 γρ. ψίχα καρυδιού χοντροκομμένη
● κουταλάκι εσάνς βανίλια ή 2 φιαλίδια σκόνη βανίλιας
● 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
● 2 χούφτες καβουρδισμένο σουσάμι

Σκεύη
● 1 μεγάλη κατσαρόλα
● 1 ποτήρι του νερού
● 1 ταψί Νο 36
● Λαδόκολλα

Πώς θα το παρασκευάσετε
1. Καθαρίζετε τη φλούδα από τα σύκα και τα βάζετε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
2. Μετράτε με ένα ποτήρι του νερού τον πολτό από τα σύκα και για κάθε 2 ποτήρια πολτό προσθέτετε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι ζάχαρη.
3. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού για να μη σας κολλήσει.
4. Μόλις αρχίσει το μείγμα να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο πολτός να γίνει μια ενιαία μάζα.
5. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται άλλο βράσιμο, βγάζετε μια κουταλιά από το μείγμα και την αφήνετε σε ένα πιατάκι. Αν το γλυκό ξεκολλά από το πιάτο, είναι έτοιμο και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
6. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το καρύδι, το πιπέρι (προαιρετικά) και ανακατεύετε καλά.
7. Στρώνετε στο ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και αδειάζετε από πάνω το μείγμα. Αφού το απλώσετε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι, καλύπτετε την επιφάνεια με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφήνετε για μία εβδομάδα ή περισσότερο, μέχρι να στεγνώσει.
8. Στη συνέχεια, κόβετε το παστέλι σε κομμάτια, το «τακτοποιείτε» σε ένα γυάλινο σκεύος, πασπαλίζοντας τις στρώσεις με καβουρδισμένο σουσάμι, κλείνετε το σκεύος και το φυλάτε στην ψύξη, όπου θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Δείτε επίσης:
Τελικά τι συμβαίνει με το σπανάκι; έχει ή δεν έχει σίδηρο;
Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν το έφραγμα.
Τρία «θαυματουργά γιατροσόφια» από μέλι
Τα όπλα της φύσης, για να αντιμετωπίσετε, τον πυρετό, τους πόνους των αρθρώσεων, τον βήχα και την καταρροή, από την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα
Φτιάξτε γαλα από αμύγδαλα

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


vita.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.