Βλυχάδα Διρού: Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο (φωτογραφίες και βίντεο)                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Βλυχάδα Διρού: Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο (φωτογραφίες και βίντεο)

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Βλυχάδα Διρού: Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο (φωτογραφίες και βίντεο)

Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λακωνία και είναι ένα μέρος που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Ο λόγος για το σπήλαιο Βλυχάδα Διρού που δημιουργήθηκε από τον πιο ταλαντούχο αρχιτέκτονα, τη φύση.Πήρε το όνομά του από τα γλυφά νερά της τοποθεσίας που στην περιοχή ονομάζονται βλυχά. Ωστόσο πολλοί αναφέρονται σε αυτό με την ονομασία Γλυφάδα από την παράφραση της λέξεως Βλυχάδα.

Το σπήλαιο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Λακωνικής χερσονήσου, στον Όρμο του Διρού και η επίσκεψη εκεί αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο. Η ύπαρξή του ήταν γνωστή περίπου από το 1900 από τους ντόπιους αλλά δεν είχε εξερευνηθεί καθώς κανείς δεν ήξερε το θαύμα που κρύβεται μέσα του.

Όλα άλλαξαν, όμως, το 1949, όταν οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Γιάννης και Αννα Πετροχείλου, άρχισαν να το εξερευνούν συστηματικά και έως το 1960 είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί 1.600 μέτρα.

Σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα ενώ το 1970 έγινε η πρώτη υποβρύχια εξερεύνησή του.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες ενώ στα ευρήματα κατά την εξερεύνηση συγκαταλέγονται απολιθωμένα οστά ιπποπόταμου, πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού και κουναβιού, καθώς και κεραμική, που υποδηλώνει ανθρώπινη παρουσία πολλά χρόνια πριν.

Εκτός όμως από αυτά, όποιος επισκεφτεί το συγκεκριμένο σπήλαιο θα μαγευτεί από την περιήγηση με βάρκα στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας, που αποτελεί κυριολεκτικά μια διαφορετική εμπειρία, ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο.

Η θερμοκρασία του είναι περίπου 14 βαθμοί, ενώ του αέρα κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η εντυπωσιακή διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες μέσα στο σπήλαιο διαρκεί περίπου τρία τέταρτα και είναι μοναδικής ομορφιάς. Η κάθε αίθουσα έχει αξιοθέατα με διάφορες ονομασίες που μαθαίνει κανείς κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Δείτε τις φωτογραφίες...


Στην ενότητα μας "Αρχαίοι Έλληνες " μπορείτε να διαβάζετε και να μάθετε για τους λαμπρούς προγόνους μας!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


pronews.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.