Ανησυχία για τις ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης αρχαιοτήτων                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ανησυχία για τις ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης αρχαιοτήτων

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ανησυχία για τις ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης αρχαιοτήτων

Από την πανελλήνια ένωση του κλάδου

Τις ανησυχίες της σχετικά με τις «τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό φύλαξης», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Όπως διευκρινίζουν οι αρχαιοφύλακες, «οι ελλείψεις αυτές έχουν ως συνέπεια πολλά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι να υπολειτουργούν και, κυρίως, σε πολλές των περιπτώσεων να τίθενται πλέον σοβαροί λόγοι ανησυχίας ως προς τον ευαίσθητο τομέα της ασφαλούς τους φύλαξης».


«Οι ανησυχίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αφού δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι, ακόμη και η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Συλλόγου μας και των προηγούμενων ηγεσιών του ΥΠΠΟΑ και του ΥΔΜΗΔ, ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε πρώτη φάση οι προσλήψεις 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων, φαίνεται να καρκινοβατεί», συνεχίζουν, τονίζοντας ότι δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία που κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει προφορικώς και γραπτώς για το θέμα.

«Η ΠΕΥΦΑ με αίσθημα ευθύνης, αφού διαπιστώνει ότι η πολιτική ηγεσία είτε αδιαφορεί είτε αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, θα προχωρήσει άμεσα και θα διεκδικήσει δυναμικά την πρόσληψη μόνιμων αρχαιοφυλάκων», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει διερωτώμενη: «Μήπως είναι καλύτερα, αντί να αφήνουμε τα αρχαία μας στην τύχη τους και στις ορέξεις των κάθε είδους παράνομων εμπόρων, λαθρανασκαφέων και αρχαιοκάπηλων, να τα εκποιήσουμε και αυτά στους δανειστές μας;».

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ε.Μ.).
archaiologia.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.