Ρεβυθόζουμο (aquafaba): Το πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ρεβυθόζουμο (aquafaba): Το πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών!

..

Ρεβυθόζουμο (aquafaba): Το πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών!

Συγγραφέας Σάββας Τσανασίδης

Η aquafaba (ή για εμάς ρεβυθόζουμο) είναι το ιξώδες υγρό που απομένει από το βράσιμο κάποιων οσπρίων (κυρίως ρεβυθιών), που λόγω της ιδιαίτερης δομής του μπορεί να αποτελεί πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών!



 Άτομα που είτε νηστεύουν ή αποφεύγουν το αυγό γενικότερα, μπορούν να το αντικαταστήσουν με ρεβυθόζουμο!

Χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε συνταγές που περιέχουν αυγό όπως: Μαγιονέζα, μαρέγκες, παγωτά, κέικ και όπου αλλού υπάρχει αυτό…

Η δοσολογία είναι:

1 κ.σ. ρεβυθόζουμο για ένα κρόκο αυγού

2 κ.σ. για ένα ασπράδι αυγού

3 κ.σ. για 1 ολόκληρο αυγό.

Πώς μπορούμε να απομονώσουμε το ρεβυθόζουμο;

1. Να πάρουμε μια κονσέρβα με ρεβύθια και να στραγγίξουμε το υγρό που περιέχουν. Αυτό είναι το θαυματουργό υλικό!

2. Να φτιάξουμε το δικό μας ρεβυθόζουμο σιγοβράζοντας τα ρεβύθια σε χαμηλή φωτιά (αφού τα έχουμε μουλιάσει αποβραδίς) και να απομονώσουμε το ζουμί τους. Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια που βράσαμε είτε φτιάχνοντας χούμους, να τα προσθέσουμε σε κρύα σαλάτα, μαγειρευτά με σπανάκι, ή στο φούρνο με λαχανικά.

Δείτε επίσης:
Κάντε το τεστ: Μήπως έχετε έλλειψη μαγνησίου; Μάθετε και τα τρόφιμα που τρώμε, μας «κλέβουν» μαγνήσιο!
10 τροφές που μας αδυνατίζουν και δεν το ξέραμε
Γρίπη; 6 καθημερινά tips για να την αποφύγετε
Ενυδάτωση από λάδι καρύδας με άρωμα βανίλιας
Φτιάξτε γαλα από αμύγδαλα

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" μπορείτε να βρείτε και άλλες φυσικές λύσεις που σας ενδιαφέρουν!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


enallaktikidrasi.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας