Τι έχει να κερδίσει η ανθρωπότητα από τη στροφή στη χορτοφαγία                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Τι έχει να κερδίσει η ανθρωπότητα από τη στροφή στη χορτοφαγία

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Τι έχει να κερδίσει η ανθρωπότητα από τη στροφή στη χορτοφαγία

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Oxford Martin, η ανθρωπότητα μπορεί να αποκομίσει τεράστια οφέλη από μια ενδεχόμενη στροφή προς τη χορτοφαγία, σε βάθος χρόνου.


Δείτε επίσης:


Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί υπολόγισαν πως αν ο άνθρωπος μειώσει σημαντικά την κατανάλωση κρέατος τις επόμενες δεκαετίες, θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα που ισχύουν στην υγεία, την οικονομία και τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπολόγισαν, λοιπόν, πως αν υιοθετήσουμε τη χορτοφαγική διατροφή μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, θα έχουμε σχεδόν 8 εκατομμύρια λιγότερους θανάτους, λόγω των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Δείτε επίσης: Χορτοφαγία και αναιμία.... ΤΕΛΟΣ.

Επίσης, θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε κρατικούς πόρους, με τους οποίους καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας των ασθενών, που ανέρχονται σε τεράστια ποσά που επιβαρύνουν τις κυβερνήσεις. Η έρευνα κάνει λόγο για περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο λίρες το οποίο δαπανάται για να αποπληρώσει τα ιατρικά έξοδα των ασθενών που καταλήγουν στα νοσοκομεία, λόγω νοσημάτων που συνδέονται με την κακή διατροφή, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δείτε επίσης: 40 Γλυκές και Αλμυρές Χορτοφαγικές Συνταγές

Παράλληλα, όλη αυτή η στροφή και η μείωση της κατανάλωσης κρέατος, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Η επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος, κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην λίστα με τις δραστηριότητες που μολύνουν το περιβάλλον εκπέμποντας ρύπους. Όπως είναι λογικό, η μείωση της παραγωγής μπορεί να αντιστρέψει σημαντικά την κατάσταση και να βοηθήσει τον πλανήτη να «ανασάνει».

Δείτε επίσης: Χορτοφαγία: Αντιστρέφοντας τον διαβήτη σε 30 μέρες

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αγγλίας, καταλήγει πως αν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη διατροφή μας θα είναι ένα μεγάλο βήμα ώστε να ενεργοποιηθεί η απαραίτητη «επανάσταση» στην αλυσίδα Διατροφή-Υγεία-Περιβάλλον, που όσο περνάνε τα χρόνια, η ανάγκη για αλλαγή, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Δείτε επίσης:
Μαϊντανός : Μυρωδικό με εξαιρετική θρεπτική αξία
Το σέλινο καταπολεμά την απώλεια μνήμης.
Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες
Ιδιότητες Βασιλικού
Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


enallaktikidrasi.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.