Ηλεκτρονικό φακέλωμα φέρνει ο εσωτερικός πόλεμος στης Τουρκία                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ηλεκτρονικό φακέλωμα φέρνει ο εσωτερικός πόλεμος στης Τουρκία

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ηλεκτρονικό φακέλωμα φέρνει ο εσωτερικός πόλεμος στης Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Από τον επόμενο Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με απόφαση του ίδιου του Ερντογάν, όλοι στην Τουρκιά θα υποχρεωθούν να εφοδιαστούν με την κάρτα του πολίτη που θα έχει ενσωματωμένο το απαραίτητο τσιπάκι με όλα τα προσωπικά δεδομένα.Όπως αναφέρεται, ήδη στις επαρχίες Τραπεζούντας, Ριζούντας, Αρτβίν, Ερζερούμ και Ερζιντζάν, από τον περασμένο Οκτώβριο είχε αρχίσει η διανομή της κάρτας ενώ από τον περασμένο Μάρτιο πιλοτικά είχε εφαρμοστεί η κάρτα στην επαρχία του Κιρίκαλέ. Οι πρώτες επαρχίες που θα εφοδιαστούν με την κάρτα θα είναι οι Αντιγιαμάν, Ακσαράι, Μπουντούρ, Ουσάκ και Γιάλοβα.


Η κάρτα αυτή θα έχει όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές προδιαγραφές, δηλαδή θα είναι το τέλειο φακέλωμα του πολίτη καθώς όλα τα προσωπικά δεδομένα θα καταγράφονται και είναι προς διάθεση των αρχών ασφαλείας σε κάθε αιτούμενο έλεγχο.


Η κάρτα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες της χώρας και θα αντικαταστήσει τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες ταυτότητες. Είναι ένα επιβαλλόμενο μέτρο για την ασφάλεια της Τουρκίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.


Προφανώς η δύσκολη εσωτερική κατάσταση, με διαφαινόμενη εσωτερική ανταρσία και ο συνεχιζόμενος αιματηρός εσωτερικός πόλεμος με τους Κούρδους, επέβαλλε στον Τούρκο πρόεδρο να επιτυχαίνει την διαδικασία ηλεκτρονικού φακελώματος με την κάρτα τους πολίτες της χώρας του.


Το τι θα επιτύχει αυτό θα φανεί σύντομα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Στην ενότητα μας "Ν.Π.Τ." μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


nikosxeiladaki.gr
lithosfotos

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.