Μυστήριο στο Χαϊδάρι                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Μυστήριο στο Χαϊδάρι

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Μυστήριο στο Χαϊδάρι

Δύο αναφορές για στοιχειώματα και στο Χαϊδάρι.Έχουμε να κάνουμε με στρατόπεδο και στοιχειωμένη σκοπιά καθώς και με το διαβόητο Μπλοκ 15,όπου αποτέλεσε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γερμανών με όλα του τα «ωραία».Πάμε να δούμε:Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων ΚΕΔΒ:

Δεν έχω υπηρετήσει ακόμα την μαμά πατρίδα,αλλά μου είναι γνώριμα τα φιδεμποριλίκια των παλιοσειρών.Οπότε,ναι έχω ακούσει τα καθέκαστα για στοιχειωμένες σκοπιές και για αυτοκτονίες φαντάρων.Εδώ έχουμε το ίδιο παραμύθι που τείνει να γίνει θρύλος.Ας πάμε όμως στο θέμα.Τα πρώτα κτίρια του ΚΕΔΒ έχουν κατασκευαστεί κατά την διάρκεια της κατοχής και λειτουργούσαν ως χώρος βασανιστηρίων.Αργότερα,έγινε στρατόπεδο από το ελληνικό κράτος.Η ιστορία μας αφορά την βορινή πύλη,όπου κατά την διάρκεια σκοπιάς γερμανικού από φαντάρο εμφανίζεται μια μαυροφορεμένη κοπέλα.Ο στρατιώτης κάνει πέσιμο γιατί βλέπει το γκομενάκι φοβισμένο και κάθονται και μιλάνε.Συναντιούνται άλλες τρεις φορές και την τελευταία η κοπέλα ξεχνάει την τσάντα της.Έτσι,ο φαντάρος βλέπει την ταυτότητα και αποφασίζει να την παραδώσει στον τόπο κατοικίας.Εκεί,συναντάει την μάνα η οποία του λέει ότι η κόρη της πέθανε πριν τρεις μήνες.Την επόμενη φορά μάλιστα που ο φαντάρος έχει την ίδια σκοπιά αυτοκτονεί.Το άρθρο που διαβάζω επίσης,επιμένει ότι το υπουργείο αμύνης έχει καταργήσει αυτήν την σκοπιά γιατί συνέβησαν παρόμοιες αυτοκτονίες.Ευτυχώς,όμως υπάρχουν forum στο διαδίκτυο από σοβαρούς ανθρώπους που υπηρέτησαν εκεί και λένε ότι όλα αυτά είναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!!Το μόνο που σκέφτομαι φίλε είναι τον πρώτο που έβγαλε την ιστορία.Πρέπει να ήταν τόσο μπαμπουίνος που όντως κάποια κοπέλα έβαλε την μάνα της να του πει ότι ήταν νεκρή για να τον ξεφορτωθεί!

ΜΠΛΟΚ 15:

Το Μπλοκ 15 ήταν εγκαταστάσεις στρατώνα που είχε ιδρύσει ο Ιωάννης Μεταξάς.Κατά την κατοχή,οι γερμανικές δυνάμεις τις κατέλαβαν και δημιούργησαν στρατόπεδο συγκέντρωσης.Στην περίοδο λειτουργίας του(1943-1944) πέρασαν από εκεί πάνω από 20.000 κρατούμενοι,ενώ έγιναν και μαζικές εκτελέσεις με θύματα 1800 άτομα.Το κτήριο έχει «βαρύ κλίμα»,τόσο λόγω της ιστορίας του όσο και από τα παράξενα γνωρίσματά του.

Η επιγραφή ΒΛΕΠΕ-ΑΚΟΥ-ΣΩΠΑ,οι κρίκοι από τις αλυσίδες και οι γεμάτοι τρύπες από σφαίρες τοίχοι,μπορούν να τρομάξουν και να επηρεάσουν αρνητικά ακόμα και τους πιο τολμηρούς.Καταλαβαίνουμε,επομένως,γιατί ένα τέτοιο μέρος μπορεί και θεωρείται στοιχειωμένο.Στο συγκεκριμένο βέβαια σημείο,οι αναφορές για παραφυσικά φαινόμενα είναι διάσπαρτες καθώς κανονικά είναι κλειστό για το κοινό και αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο για την αντίσταση.


Πίσω από τις παράξενες ιστορίες δεν κρύβονται περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα.Απλά,υπάρχουν άνθρωποι που παρεξήγησαν καταστάσεις,ή στις περισσότερες περιπτώσεις άνθρωποι που δημιούργησαν από το μηδέν φαινόμενα,είτε για εντυπωσιάσουν είτε γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν κτλπ. Πάντα να θυμόμαστε,άλλωστε,ότι η μόνη λογική απάντηση που δεν έχει δοθεί είναι η επόμενη.

Στην ενότητα μας "Παράξενα" μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


toparakseno.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.