Νομιμοποίηση μαριχουάνας σε Καλιφόρια και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Νομιμοποίηση μαριχουάνας σε Καλιφόρια και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Νομιμοποίηση μαριχουάνας σε Καλιφόρια και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ

Ταυτόχρονα με την εκλογή του Ντόναντ Τραμπως νέου προέδρου της Αμερικής, οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια, Μέιν, Νεβάδα, και Μασαχουσέτη νομιμοποίησαν τη χρήση, πώληση και κατανάλωση της μαριχουάνας για λόγους αναψυχής, σε ενήλικες άνω των 21 ετών.Εν τω μεταξύ οι Αμερικανοί στη Βόρεια Ντακότα, τη Μοντάνα, το Αρκάνσας, και τη Φλόριντα έχουν είτε νομιμοποιήσει την ιατρική χρήση της μαριχουάνας ή έχουν μειώσει τους περιορισμούς.

Οι εν λόγω νομοθετήσεις στις παραπάνω Πολιτείες, έρχονται σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, μέχρι τώρα, η ιατρική χρήση της μαριχουάνας δεν είναι ευρέως αποδεκτή, ενώ εμπεριέχει και υψηλούς κινδύνους κατάχρησης.

Ωστόσο, ευθυγραμμίζονται με την παγκόσμια τάση, που θεωρεί ότι η χρήση της μαριχουάνας σε ασθενείς με χρόνιο πόνο, όπως οι καρκινοπαθείς , θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στη θεραπευτική τους προσέγγιση, εφ’όσον έχουν ψηφισθεί εξορθολογιστικές πολιτικές που βασίζονται σε στοιχεία.

Η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί για ιατρική χρήση ή αποποινικοποιηθεί σε περισσότερες από 11 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ισπανία. Η Αυστραλία νομιμοποίησε τα φάρμακα κάνναβης το Νοέμβριο του 2016, ενώ η Γερμανία και ο Καναδάς θα ακολουθήσουν το 2017.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η κάνναβη και τα έκδοχα της έχουν δυνατότητες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του καρκίνου, όμως τα στοιχεία για τα οφέλη και τους κινδύνους που απορρέουν από τη χρήση της είναι αντικρουόμενα.

Η ίδια η κάνναβη δεν έχει εγκριθεί για χρήση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) παρά μόνο συνθετικές μορφές της για τη θεραπεία της ναυτίας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επιστημονικοί κύκλοι, για ένα προϊόν που με ταχύτατους ρυθμούς γίνεται mainstream, οι κλινικές δοκιμές και η βασική έρευνα είναι καίριας σημασίας.

Δείτε επίσης:
ΩΜΟΦΑΓΙΑ: Η επαναστατική πρόταση!!!!
Μπαχαρικά & Θεραπευτική Χρήση
Tα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα
Η συνταγή για το ρόφημα που γιατρεύει τα πάντα

Στην ενότητα μας "Βότανα" μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά για τα βότανα και πως να έχετε πάντα υγεία χωρίς φάρμακα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


healthyliving.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.