Σπάνια ευρήματα από ναυάγιο αρχαίου ελληνικού πλοίου στη Σικελία                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Σπάνια ευρήματα από ναυάγιο αρχαίου ελληνικού πλοίου στη Σικελία

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Σπάνια ευρήματα από ναυάγιο αρχαίου ελληνικού πλοίου στη Σικελία

Δύο κορινθιακά κράνη, αρχαϊκοί αμφορείς τύπου Μασσαλίας και 47 ράβδοι ορείχαλκου, είναι τα πρώτα ευρήματα των Ιταλών ερευνητών ενάλιας αρχαιολογίας που εργάζονται στον τόπο του ναυαγίου ενός αρχαίου πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Σικελίας, στην περιοχή της πρώην ελληνικής αποικίας Γέλας.Το πλοίο και το φορτίο του είχαν προκαλέσει την παγκόσμια προσοχή το Δεκέμβριο του 2014, όταν οι αρχαιολόγοι που ανέλκυσαν 39 μεταλλικούς ράβδους , που θεωρήθηκαν ότι ήταν ορείχαλκος, ίσως από τη χαμένη Ατλαντίδα, όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα αυτό το κράμα καθώς « η αξία του την εποχή εκείνη αντιστοιχούσε με χρυσό».

Ο «χρυσός αυτός της Ατλαντίδος» έχει επισκιάσει όλα τα άλλα ευρήματα. Για το πλοίο έχουμε ελάχιστες πληροφορίες: ναυάγησε πριν από 2.600 χρόνια, ήταν ένα εμπορικό πλοίο και παρέμεινε στο βυθό ανοικτά των ακτών, σε μικρή απόσταση από τον προορισμό του, την αρχαία ελληνική πόλη Γέλα.

Το κουφάρι του πλοίου βρίσκεται σε ρηχά νερά, 3-5 μέτρα, το ξύλο του είναι μερικώς διατηρημένο, αλλά η μελέτη του δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Όλα τα ευρήματα χρονολογούνται από τα τέλη του Ζ΄ αρχές του ΣΤ΄ αιώνα π.Χ.

Τα κορινθιακά κράνη, ήταν μέρος στρατιωτικού εξοπλισμού που είναι γνωστός κατά την περίοδο από τον ΣΤ΄ - Ε΄ αιώνες, όχι μόνο στην Κόρινθο. Η αξία τους στην εποχή μας είναι σημαντική, αφού σε πρόσφατη δημοπρασία ένα παρόμοιο κράνος πωλήθηκε για 174 χιλιάδες δολάρια.

Οι αμφορείς αναφέρονται ως ‘αρχαϊκοί’, δηλαδή είναι της περιόδου από το 750 έως το 480 π.Χ., μια χρονολόγηση στην οποία αντιστοιχούν και τα άλλα ευρήματα.

Ο ορείχαλκος στην αρχαιότητα ήταν συνδεδεμένος με θρύλους, μύθους, μυστικισμό και φυσικά με την Ατλαντίδα.

Ο Ορείχαλκος είναι από την ελληνική λέξη Όρος, δηλαδή βουνό και τον Χαλκό, είναι ένα μυστηριώδες κράμα που αναφέρεται συχνά σε αρχαία κείμενα γιατί περιέκλειε από τη φύση του ένα μυστήριο…

Στην ενότητα μας "Αρχαιολογία " μπορείτε να δείτε πολλά θαυμαστά ευρήματα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


vesti.ru
mikres-ekdoseis.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.