Παγόβουνο στο μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Παγόβουνο στο μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Παγόβουνο στο μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική!

Δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη NASA δείχνουν ένα τεράστιο παγόβουνο να αποκολλάται και να απελευθερώνεται στη θάλασσα.


Η καταγραφή προέρχεται από τον παγετώνα Pine Island στην Ανταρκτική όπου το 2015 είχε σημειωθεί μια ακόμη μεγαλύτερη αποκόλληση. Αυτή τη φορά το τμήμα του πάγου που έσπασε είναι σε έκταση όσο το Μανχάταν (59 τ.χλμ) και το φαινόμενο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μεταξύ 26 και 31 Ιανουαρίου.

Κάποιοι επιστήμονες συνδέουν τη νέα αυτή αποκόλληση με το φαινόμενο του 2015 και τη χαρακτηρίζουν ως «μετασεισμό» προκειμένου να δώσουν την ερμηνεία που δείχνει τη σύνδεση των δύο γεγονότων. Ωστόσο η συγκεκριμένη παγοκρηπίδα θεωρείται αρκετά ασταθής και οι επιστήμονες εκτιμούν πως η διάβρωσή της είναι συνεχής από το νερό των ωκεανών που θερμαίνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή και η θέρμανση των ωκεανών έχουν συνδεθεί με την υποχώρηση και το λιώσιμο των πάγων του κόσμου. Οι επιστήμονες ωστόσο εμφανίζονται περισσότερο ανήσυχοι με ένα άλλο φαινόμενο που εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινότητας και είναι σε εξέλιξη στην παγοκρηπίδα Larsen C την μεγαλύτερη στην Ανταρκτική Χερσόνησο.

Εκεί αναμένεται μέσα σε σύντομα διάστημα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους διαχωρισμούς με την παγωμένη μάζα που θα απελευθερωθεί να έχει έκταση 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το πάχος του παγόβουνου που θα δημιουργηθεί θα φτάνει σε κάποια σημεία τα 350 μέτρα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το φαινόμενο θα οδηγήσει σε παγκόσμια αύξηση της στάθμης της θάλασσας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη διάλυση της παγοκρηπίδας Larsen C. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα η ΝΑSA ήταν αποκαλυπτικές του μεγέθους του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί και όσο πάει και μεγαλώνει.

Στην ενότητα μας "Αποκαλύψεις”μπορείτε να διαβάσετε για αυτές!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


stixovoli.com
enallaktikidrasi.com

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.