Η Στάση του Σώματος σας Μπορεί να σας Κάνει να Αλλάξετε Διάθεση                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Η Στάση του Σώματος σας Μπορεί να σας Κάνει να Αλλάξετε Διάθεση

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Η Στάση του Σώματος σας Μπορεί να σας Κάνει να Αλλάξετε Διάθεση

Μια έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Auckland εξετάζει σε ποιο βαθμό κάτι τόσο απλό όσο το να βελτιώσει κάποιος τη στάση του σώματός του, θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με μέτριου βαθμού κατάθλιψη.Όπως αναφέρει η Telegraph, η έρευνα θα δημοσιευτεί στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού ψυχιατρικής: Journal of Behavior Therapy & Experimental Psychiatry και η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Elizabeth Broadbent τονίζει πως με τους συνεργάτες της έχουν εντοπίσει θετικές συνδέσεις ανάμεσα στη σωστή στάση του σώματος και τη βελτίωση της συμπεριφοράς ατόμων με μέτρια και χαμηλή κατάθλιψη:

"Το να κάθεται κάποιος καμπουριαστά, σε σύγκριση με το να κάθεται με ίσια την πλάτη μπορεί να τον κάνει να νιώσει μεγαλύτερη περηφάνια μετά από μια επιτυχία, να αυξήσει την επιμονή του για να λύσει ένα δισεπίλυτο έργο και του χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση" αναφέρει και προσθέτει πως "Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι το να κάθεται κάποιος με ευθύγραμμη τη σπονδυλική του στήλη τον κάνει να νιώθει σε μεγαλύτερη εγρήγορση και να έχει περισσότερο ενθουσιασμό, να έχει λιγότερο φόβο και υψηλότερη αυτοεκτίμηση μετά από ένα στρεσογόνο έργο".

Η δρ Broadbent κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα πειραματιζόμενη με μια ομάδα 61 συμμετεχόντων που είχαν διαγνωστεί με...

Διαβάστε τη συνέχεια στο Magazine του Sigmalive.com. Γράφει μόνο την ωραία πλευρά των ειδήσεων.

Στην ενότητα μας "Έρευνα" μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις έρευνες που κυκλοφορούν.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


spirossoulis.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.