Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη

..

Εγγραφείτε για συνεχή ενημέρωση με mail! (Μην ξεχνάτε την επιβεβαίωση εγγραφής)

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη

Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.



Πρόκειται για μια γλυκαντική ουσία που διαφημίζεται ως πιο υγιεινή εναλλακτική της κοινής ζάχαρης και καταλληλότερη για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια γλυκαντική ύλη που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς κι επομένως δε μπορούμε να πούμε πως οι ισχυρισμοί υγείας που τη συνοδεύουν υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η ζάχαρη καρύδας φαίνεται ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη συγκριτικά με την κοινή ζάχαρη, γεγονός που την καθιστά ενδεχομένως λιγότερο επιβαρυντική για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ωστόσο, δε θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως ο γλυκαιμικός δείκτης ενός τροφίμου δεν αποτελεί το μοναδικό παράγοντα που επηρεάζει τη μεταγευματική απόκριση γλυκόζης, καθώς η σύσταση του γεύματος, το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνονται και οι αντίστοιχες αναλογίες, μπορούν να τη διαφοροποιήσουν σημαντικά.

Από την άλλη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως η ζάχαρη καρύδας δε διαφέρει από την κοινή ζάχαρη όσον αφορά στο θερμιδικό της περιεχόμενο. Με λίγα λόγια, αποδίδει περίπου τις ίδιες θερμίδες και συνεπώς η κατανάλωσή της θα πρέπει να συνυπολογίζεται στη συνολική ενεργειακή πρόσληψη του ατόμου. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα πρέπει να δίνουν προσοχή στο προϊόν που επιλέγουν, καθώς πολλά μπορεί να αποτελούνται από μίγμα ζάχαρης καρύδας και άλλων απλών σακχάρων.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως η ζάχαρη καρύδας θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή της κοινής ζάχαρης, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Πριν όμως τη χαρακτηρίσουμε ως πιο υγιεινή, θα πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα μελετών που θα εξετάσουν την επίδραση της συστηματικής κατανάλωσής της στον οργανισμό και την υγεία.

Δείτε επίσης:
Τελικά τι συμβαίνει με το σπανάκι; έχει ή δεν έχει σίδηρο;
Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν το έφραγμα.
Τρία «θαυματουργά γιατροσόφια» από μέλι
Τα όπλα της φύσης, για να αντιμετωπίσετε, τον πυρετό, τους πόνους των αρθρώσεων, τον βήχα και την καταρροή, από την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα
Φτιάξτε γαλα από αμύγδαλα

Στην ενότητα μας "Υγεία - Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδεες για σωστη διατροφη και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


neadiatrofis.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.