Ελευθερώστε την Ελλάδα από τον δυνάστη Σόιμπλε! Ιστορικό άρθρο της Le Monde                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ελευθερώστε την Ελλάδα από τον δυνάστη Σόιμπλε! Ιστορικό άρθρο της Le Monde

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ελευθερώστε την Ελλάδα από τον δυνάστη Σόιμπλε! Ιστορικό άρθρο της Le Monde

Με ένα πρωτοφανούς σφοδρότητας άρθρο, η Le Monde ταυτίζει τον Σόιμπλε με τον Όθωνα και ζητά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα νύχια του!Μπορεί η βασιλεία στην Ελλάδα να έχει μπει εδώ και δεκαετίες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο για τη «Le Monde» οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν δυνάστη, βγαλμένο από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μετά την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Η ξένη ανάμειξη έφερε την οικονομική πτώχευση, με το ελληνικό ζήτημα να επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο από την κήρυξη της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς
Όπως επισημαίνεται σε άρθρο-γνώμης του Αρνό Λεπαρμαντιέ, τον Όθωνα έχει αντικαταστήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο κείμενο με τίτλο «Δώστε στους Έλληνες την ελευθερία τους» γίνεται μια αναδρομή στην επιβολή από τις μεγάλες δυνάμεις του Βαυαρού πρίγκιπα το 1932 στον ελληνικό θρόνο αντιπαραβάλλοντας τον Όθωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ο βασιλιάς επεβλήθη από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις το 1832 μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας. Ο Όθων ο 1ος ήταν ένας Βαυαρός, καθολικός πρίγκιπας, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κράτος σε μία χώρα που μόλις είχε βγει από την οθωμανική ηγεμονία… Δυστυχώς, έχοντας δανειστεί 60 εκατομμύρια χρυσά φράγκα από τους Άγγλο γαλλο-ρώσους προστάτες, το ελληνικό κράτος φάνηκε ανίκανο να εισπράξει τους φόρους και χρηματοδότησε τις τρέχουσες δαπάνες και τον στρατό του μέσω δανεισμού…» γράφει ο Λεπαρμαντιέ.

Η ξένη ανάμειξη έφερε την οικονομική πτώχευση, με το ελληνικό ζήτημα να επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο από την κήρυξη της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς.
Όθων… Σόιμπλε


«Ο Όθων της σύγχρονης εποχής είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντιδημοφιλής δυνάστης των Ελλήνων» προσθέτει ο Λεπαρμαντιέ.
«Τη στιγμή που το θέμα επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη των Βρυξελλών, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Θα υπάρξει κάποτε ένας τρόπος απαλλαγής από την ελληνική κατάρα; Ποτέ αυτή η χώρα δεν απέκτησε πραγματική οικονομική ανεξαρτησία» συμπληρώνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στον φαύλο κύκλο του ελληνικού δανεισμού και τη χορήγηση δανεικών για την πληρωμή των… δανεικών, σε μια αέναη διαδικασία όπου τον λογαριασμό πληρώνουν διαρκώς οι πολίτες…

Βιώσιμο χρέος μόνο με ευρωπαϊκή χείρα

Το παράλογο της κατάστασης περιγράφηκε από τον Κλάους Ρέγκλινγκ, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει εκταμιεύσει δόσεις ύψους 175 δις προς την Ελλάδα.

Το χρέος είναι βιώσιμο με τον όρο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την κηδεμονία των Ευρωπαίων «Μία ψυχρή ανάλυση των γεγονότων δείχνει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για το επίπεδο του χρέους της Ελλάδας» είχε δηλώσει στους «Financial Times» ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Αυτά τα ποσά δανείζονται με ευνοϊκό επιτόκιο (1%), γεγονός που επιτρέπει στην Ελλάδα να εξοικονομεί 8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή το 4,5% του ΑΕΠ της. Επίσης, τα δάνεια αυτά είναι πολύ μακράς διάρκειας, 30 ετών κατά μέσον όρο, πράγμα που εξουδετερώνει το επιχείρημα του ΔΝΤ, το οποίο βασιζόμενο σε δεκαετείς προβλέψεις θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Για τον Λεπαμαντιέ, τα πράγματα είναι απλά: αυτό το χρέος είναι βιώσιμο με τον όρο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την κηδεμονία των Ευρωπαίων και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες για χρονικό διάστημα 30 ετών…

Στην ενότητα μας "Πολιτική - Οικονομία" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


Μετάφραση – απόδοση Zougla.gr
greeknation

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.