Ερευνητές σταμάτησαν και “φυλάκισαν” το φως μέσα σε κρύσταλλο για 1 ολόκληρο λεπτό!                                               H ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ: Ερευνητές σταμάτησαν και “φυλάκισαν” το φως μέσα σε κρύσταλλο για 1 ολόκληρο λεπτό!

..

Λόγω του Κανονισμού GDPR (EE) 2016-679 έχουμε διαγράψει τα mail σας από την λίστα RSS με τις ενημερώσεις νέων δημοσιεύσεων που λαμβάνατε κάθε μέρα.

Ερευνητές σταμάτησαν και “φυλάκισαν” το φως μέσα σε κρύσταλλο για 1 ολόκληρο λεπτό!

Τελικά η δημιουργία του φωτόσπαθου από το Star Wars ίσως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού ερευνητές του University of Darmstadt κατόρθωσαν να σταματήσουν το φως και να το “φυλακίσουν” μέσα σε κρυσταλλική κατασκευή για 1 ολόκληρο λεπτό (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 16 δευτερόλεπτα).Με απλά λόγια, η ομάδα χρησιμοποίησε ένα laser και μαγνητικό πεδίο για να στείλει στοχευμένα μια φωτεινή δέσμη επάνω σε αδιαφανή κρύσταλλο, όπου τα άτομα της δέσμης βρίσκονται σε κβαντική υπέρθεση (σε δύο καταστάσεις ταυτόχρονα) με αποτέλεσμα ο κρύσταλλος να γίνεται διαφανής σε ένα μικρό εύρος του οπτικού φάσματος. Τότε έστειλαν μια δεύτερη δέσμη από διαφορετικό laser, ταυτόχρονα έκλεισαν την δέσμη του πρώτου laser (κατάρρευση της κβαντικής υπέρθεσης) και έτσι η δεύτερη δέσμη παγιδεύτηκε μέσα στον κρύσταλλο.

Μετά από αρκετές προσπάθειες, κατάφεραν να κρατήσουν τη δέσμη φωτός παγιδευμένη μέσα στον κρύσταλλο για 1 λεπτό, αποθηκεύοντας μάλιστα μια εικόνα τριών γραμμών στη δεύτερη δέσμη, την οποία έλαβαν και πάλι όταν ολοκληρώθηκε το πείραμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να αποδειχτεί θεμελιώδης για την αποθήκευση πληροφοριών σε δέσμες φωτός και αποστολή τους σε μεγάλες αποστάσεις, κάνοντας τους κβαντικούς υπολογιστές, τις κβαντικές μνήμες και τα κβαντικά δίκτυα πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ...

Στην ενότητα μας "Τεχνολογία” μπορείτε να δείτε τα πάντα γύρω απο τα τεχνολογικές ανακαλύψεις!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


techgear.gr

Περιμένουμε τα σχολια σας!

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο μαιλ μας masterlista11@gmail.com για να τα αφαιρέσουμε.  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Προσοχή! Αφορά τα άρθρα με θέμα την Διατροφή, βότανα & συνταγές υγείας και ομορφιάς

  • Το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.